HAMAS noraida pamieru, ja netiek atcelta Gazas joslas blokāde (11)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Palestīniešu islāma kustība HAMAS noraida pamieru, kas izbeigtu karadarbību ar Izraēlu, ja Izraēla neatcels HAMAS pārvaldītās Gazas joslas blokādi, trešdienas vakarā paziņoja HAMAS vadītājs Haleds Mešaals.

«Mēs šodien noraidām .. un nākotnē noraidīsim» pamieru pirms sarunām par HAMAS prasībām, kuras ietver gadiem ilgās blokādes atcelšanu pret šo palestīniešu teritoriju, Mešaals paziņoja reportieriem Kataras galvaspilsētā Dohā.

Izraēlas pirms astoņiem gadiem sāktās blokādes atcelšana ir galvenā HAMAS prasība. Šī kustība arī vēlas, lai tiktu atvērta Rafāhas robežpāreja uz Gazas joslas un Ēģiptes robežas un lai Izraēla atbrīvotu palestīniešu cietumniekus.

Mešaals uzstāja, ka HAMAS «apsveic visus centienus izbeigt agresiju» un «neiebilst» pret Ēģiptes vai kādas citas puses starpniecību.

«Mēs nepieņemsim nekādu iniciatīvu, kas neatceļ blokādi pret mūsu tautu un kas nerespektē tās nestos upurus. Vienosimies par mūsu prasību sasniegšanu, un tad mēs vienosimies par pamiera sākuma laiku,» sacīja Mešaals.

Jau ziņots, ka, reaģējot uz savas teritorijas apšaudi ar raķetēm no Gazas joslas, Izraēla no 8.jūlija īsteno gaisa triecienu kampaņu pret Gazas joslu un 17.jūlijā sāka arī sauszemes spēku ofensīvu. Šīs militārās operācijas «Aizsardzības asmens» mērķis ir izbeigt Izraēlas apšaudes ar raķetēm no Gazas joslas.

Komentāri (11)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu