Gazas joslā bojāgājušo palestīniešu skaits pārsniedzis 700 (90)

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Turpinoties Izraēlas gaisa triecieniem un sauszemes operācijai, Gazas joslā bojāgājušo palestīniešu skaits sasniedzis 707 cilvēkus, ceturtdien pavēstīja Gazas joslas Veselības ministrijas preses pārstāvis Ašrafs al Kedra.

Vairāk nekā 4500 cilvēku ir ievainoti.

ANO apkopotie dati liecina, ka 75% Izraēlas triecienos nogalināto palestīniešu ir mierīgie iedzīvotāji, tostarp vairāk nekā 120 bērni.

Izraēlas pusē ir 32 bojāgājušie - 29 karavīri un trīs civiliedzīvotāji.

Aculiecinieki ziņoja, ka Gazas josla ceturtdien palikusi bez elektrības, jo Izraēla veikusi uzbrukumu Gazas spēkstacijai.

Palestīniešu kustības «Hamas» līderis Haleds Mešaals trešdien paziņoja, ka

«Hamas» nepieņems nevienu pamiera priekšlikumu, kurā nebūs nosacījuma par palestīniešu Vidusjūras piekrastes anklāva blokādes pārtraukšanu.

Tikmēr ASV valsts sekretārs Džons Kerijs izteicies, ka pamiera centienos vērojams zināms progress.

Izraēla 8.jūlijā sāka Gazas joslas bombardēšanu, īstenojot militāro operāciju «Nesatricināmā klints», kuras mērķis ir apturēt Gazas joslas kaujinieku raķešu uzbrukumus. 10.jūlija vakarā Gazas joslā tika sākta arī sauszemes operācija. Izraēla apgalvo, ka tā nepieciešama, lai likvidētu islāma kaujinieku pazemes tuneļus, kuriem no gaisa nav iespējams dot pietiekami lielu triecienu.

Komentāri (90)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu