Pēc Malaizijas lidmašīnas notriekšanas Varšava atcēlusi «Poļu gadu» Krievijā (19)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Saasinoties krīzei Ukrainā, Polijas valdība pēc Malaizijas lidmašīnas katastrofas atcēlusi gatavošanos «Poļu gadam» Krievijā, ceturtdien ziņo Polijas Radio.

«Ministru padome ir izlēmusi atcelt 2015.gadā plānoto «Poļu gadu» Krievijā un «Krievu gadu» Polijā,» trešdien paziņoja valdības preses pārstāve.

Šis projekts bija abu valstu kopīga iniciatīva, kas būtu devusi poļiem un krieviem iespēju parādīt otrā valstī savus sasniegumus ekonomikā, zinātnē un kultūrā.

Vienošanos par šo iniciatīvu decembrī parakstīja Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs un Polijas ārlietu ministrs Radoslavs Sikorskis, iekļaujot to plašākā ilgtermiņa programmā abu valstu attiecību uzlabošanai.

Laikraksts «Rzeczpospolita», atsaucoties uz Sikorski, vēsta, ka šī iniciatīva tagad atlikta uz ilgu laiku.

Valdības preses pārstāve norādīja, ka tas ir valdības lēmums, bet arī ārlietu un kultūras ministrs nonākuši pie secinājuma, ka šajā situācijā ir neiespējami organizēt «Poļu gadu» Krievijā.

Arī projekta otra daļa - «Krievu gads» Polijā - atcelta.

Komentāri (19)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu