Mali avarējusi lidsabiedrības «Air Algerie» lidmašīna ar 119 cilvēkiem (39)

LETA/DPA/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Mali avarējusi Alžīrijas lidsabiedrības «Air Algerie» lidmašīna ar 119 cilvēkiem, ceturtdien pavēstīja amatpersonas.

Avarējusi lidmašīna, kas atradās ceļā no Burkinafaso un Alžīru, ziņu aģentūrai «Reuters» apliecināja Alžīrijas aviācijas amatpersona.

«Es varu apstiprināt, ka tā ir avarējusi,» sacīja amatpersona.

Ir atrastas avarējušās lidmašīnas atlūzas, pavēstīja Burkinafaso armija. «Mēs esam atraduši Alžīrijas lidmašīnu. Atlūzas ir pamanītas 50 kilometrus uz ziemeļiem no Burkinafaso robežas» Mali pilsētas Gosi apkaimē, apliecināja ģenerālis Žilbērs Djendjērs.

Lidmašīnā bijuši 119 cilvēki, ieskaitot septiņus apkalpes locekļus, sacīja Alžīrijas premjerministrs Abdelmaleks as Sellals.

«Upuru vidū ir kā alžīrieši, tā ārzemnieki,» norādīja premjers. Lidmašīna nogāzusies starp Gao un Tesalitu, iepriekš sacīja brigādes ģenerālis Koko Esiens, ANO Mali misijas pārstāvis.

Pasažieru vidū bijis 51 Francijas pilsonis un 26 Burkinafaso pilsoņi.

Avarējusi lidmašīna «McDonnell Douglas MD-83». Tā tikusi nomāta no Spānijas uzņēmuma «Swiftair».

Visi seši apkalpes locekļi bijuši Spānijas pilsoņi, apliecināja Spānijas pilotu apvienība «Sepla». Lidmašīna pazudusi aptuveni stundu pēc pacelšanās no Burkinafaso galvaspilsētas Vagadugu lidlauka, paziņoja «Swiftair».

Kontakts ar lidmašīnu pazudis, kad tā atradusies virs Mali nemierīgajiem ziemeļiem, pavēstīja Mali premjera birojs.

Džihādisti 2012.gadā uz vairākiem mēnešiem bija sagrābuši Mali ziemeļus savā kontrolē. Neraugoties uz to, ka Francijas vadītās intervences rezultātā islāmisti pamatā ir sakauti, reģions joprojām ir nestabils.

Mali valdība un Mali ziemeļu bruņotie grupējumi Alžīrā 17.jūlijā uzsāka smagas sarunas, kuru mērķis ir miera līguma noslēgšana. Atsevišķās valsts daļās konflikts joprojām turpinās.

Komentāri (39)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu