Norvēģijai draud Sīrijā karojušo teroristu uzbrukums (48)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Norvēģijai draud personu, kas saistītas ar Sīrijas ekstrēmistiem un piedalījušās kaujās pilsoņkara plosītajā valstī, plānots uzbrukums, ceturtdien paziņojusi Norvēģijas drošības policija (PST).

«PST nesen saņēma informāciju, ka cilvēki, kuriem ir saikne ar islāmistu ekstrēmistiem Sīrijā, var mēģināt īstenot uzbrukumus Norvēģijai,» preses konferencē Oslo paziņoja PST vadītāja Benedikte Bjērnlanne.

Viņa norādīja, ka šādu uzbrukumu, iespējams, plānots īstenot tuvāko dienu laikā.

«PST vairākas reizes tika brīdināta, ka ekstrēmistu islāmistu grupējumi Sīrijā grasās veikt teroraktus Norvēģijā. Mēs bieži saņemam šādu informāciju, bet bieži tā izrādās kļūdaina. Tomēr šajā gadījumā aizdomas ir pamatotas,» norādīja Bjērnlanne.

Izmeklēšanas rezultāti liecina, ka šie draudi ir ticami, bet nekonkrēti. PST nezina nedz to, kas aiz tiem stāv, nedz arī to, kur un kā šāds uzbrukums varētu notikt.

Draudi «saistīti ar cilvēkiem, kuri ir piedalījušies kaujās Sīrijā,» paziņoja PST vadītāja, piebilstot, ka lietas izmeklēšanai darbinieki atsaukti no atvaļinājuma.

Viņa piebilda, ka turpmāk sabiedrībai tiks sniegta ierobežota informācija.

Komentāri (48)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu