Ukraina nepārtrauks pretterorisma operāciju uz aviokatastrofas izmeklēšanas laiku (19)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Ukraina negrasās pārtraukt pretterorisma operāciju Doņeckas apgabalā, kamēr tiek izmeklēta tur notikusī Malaizijas pasažieru lidmašīnas katastrofa, ceturtdien paziņoja Ukrainas premmjerministrs Arsenijs Jaceņuks.

Premjers intervijā britu raidsabiedrībai BBC paziņoja, ka Ukrainas varas iestādes negrasās apturēt operāciju pret prokrieviskajiem kaujiniekiem Doņeckas pilsētas rajonā uz katastrofas cēloņu izmeklēšanas laiku, jo katastrofas vieta atrodas pietiekami tālu no kaujas darbību rajona.

Jaceņuks uzsvēra, ka uzskata par savu prioritāti Ukrainas atbrīvošanu no kaujiniekiem.

«Ir ukraiņi, kuriem draud briesmas. Šie prokrieviskie dumpinieki viņus nogalina. Es nevaruy gaidīt. Valdība un prezidents [Petro Porošenko] ir atbildīgi par šo cilvēku likteni,» sacīja Jaceņuks.

Viņš arī atzīmēja, ka Ukrainas varas iestādes ir paziņojušas par uguns pārtraukšanu teritorijā, kur nogāzās Malaizijas pasažieru lidmašīna.

«Agrāk paziņotais par uguns pārtraukšanu paredz humāno koridoru izveidošanu piekļuvei avārijas vietai. Tomēr no nemierniekiem ir atkarīgs, vai viņi ļaus vākt pierādījumus vai nē,» sacīja Jaceņuks.

Premjers paziņoja, ka pretterorisma operācija turpināsies, tomēr varas iestādes mēģinās panākt, lai zaudējumi mierīgo iedzīvotāju vidū būtu minimāli.

Jau ziņots, ka Ukrainas austrumos Doņeckas apgabalā virs separātistu kontrolētās teritorijas 17.jūlijā tika notriekta Malaizijas nacionālās aviokompānijas «Malaysia Airlines» lidmašīna «Boeing 777», kas bija ceļā no Amsterdamas uz Kualalumpuru, un gāja bojā visi 298 cilvēki, kas atradās aviolainerī.

Komentāri (19)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu