Lielbritānijas eksperti pēta otru notriektās Malaizijas lidmašīnas «melno kasti» (6)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lielbritānijas izmeklētāji sākuši Ukrainas austrumos notriektās «Malaysia Airlines» lidmašīnas otrās «melnās kastes» izpēti, ceturtdien paziņoja Transporta ministrija.

Fārnboro Gaisa negadījumu izmeklēšanas birojs (AAIB) pētīs lidojuma datu ierakstus, kuros redzama informācija par visiem lidmašīnas ierīču rādījumiem.

Trešdien AAIB speciālisti no pirmās «melnās kastes» lejupielādēja stundām garus pilotu sarunu ierakstus.

«Viņi ir sākuši pētīt lidojuma parametru reģistratora ierakstus,» ceturtdien informēja Transporta ministrijas preses pārstāvis. «Iegūto datu analīzi veiks Nīderlandes vadītā starptautiskā komanda.»

Tā sauktās melnās kastes, kas patiesībā ir oranžā krāsā, Flārnboro nogādāja Nīderlandes drošības padome (OVV). Šī padome vada starptautisko katastrofas izmeklēšanu.

Prokrieviskie teroristi, kuru kontrolē ir lidmašīnas katastrofas vieta, tikai otrdien nodeva «melnās kastes» Malaizijas amatpersonām. Starptautiskā sabiedrība vairākkārt nosodīja teroristus par rupjo apiešanos ar bojāgājušo mirstīgajām atliekām un pierādījumu bojāšanu katastrofas vietā.

OVV trešdien norādīja, ka iegūtie pilotu sarunu ieraksti «tikuši veiksmīgi lejupielādēti un tajos bijuši īstie lidojuma dati. Iegūtie dati jāanalizē un jāizpēta».

Ja otrajā «melnajā kastē» arī būs būtiska informācija, tad abu «melno kastu» dati tiks apvienoti, piebilst OVV.

OVV vada izmeklēšanas komandas no astoņām dažādām valstīm, tostarp Krievijas.

Rietumu valdības ir izteikušās, ka visi pierādījumi liecina, ka «Boeing 777» lidmašīnu ar raķeti notriekušas Ukrainas austrumos esošās krievu algotņu un viņu vietējo līdzskrējēju bruņotās bandas.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu