ANO nosūta pirmo humāno palīdzību uz Sīriju bez valdības piekrišanas (3)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

ANO ceturtdien nosūtīja pirmo humānās palīdzības kravu uz Sīriju bez valdības piekrišanas, paziņoja ANO Humāno lietu koordinācijas birojs (OCHA).

Tas notika nedēļu pēc ANO Drošības padomes rezolūcijas pieņemšanas, kas atļauj pārrobežu humānās palīdzības piegādes Sīrijai, nesaņemot valdības piekrišanu. Sīrijas valdība tomēr tiks informēta par šīm piegādēm.

Pirmā humānās palīdzības autokolonna atbilstoši šim ANO plānam, kas būs spēkā sešus mēnešus, ceturtdien iebrauca Sīrijā no Turcijas caur Babalsalamas robežpārejas punktu. Kolonnā bija deviņas kravas mašīnas, kas veda pārtiku, ūdeni un sanitārijas iekārtas.

Ir gaidāms, ka tuvāko mēnešu laikā Sīrijā ieradīsies arī citas ANO humānās palīdzības autokolonnas, kas šķērsos trīs citus robežpārejas punktus - Babalhavas punktu uz Turcijas robežas, Ramtas punktu uz Jordānijas robežas un Jarubijas punktu uz Irākas robežas.

ANO ierēdņi lēš, ka humānā palīdzība vajadzīga vairāk nekā 10,8 miljoniem Sīrijas pilsoņu, un ir vairākkārt apsūdzējuši Sīrijas valdību šīs palīdzības piegāžu kavēšanā.

Sīrijā no 2011.gada marta notiek nemieri pret prezidenta Bašara al Asada režīmu. To gaitā vairāk nekā 150 tūkstoši cilvēku ir gājuši bojā un vairāk nekā deviņi miljoni atstājuši savas mājas.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu