Izraēlas nogalināto palestīniešu skaits pārsniedz 800 (54)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Izraēlas militārajā operācijā Gazas joslā, kas tiek īstenota no 8.jūlija, nogalināto palestīniešu skaits ir pārsniedzis 800, piektdien paziņoja palestīniešu ārkārtas dienestu preses sekretārs Ašrafs al Kudra.

Līdz ceturtdienas vakaram šajā operācijā gāja bojā 798 palestīnieši. Piektdienas rītā tika nogalināti vēl četri, un divi nomira no agrāk gūtiem ievainojumiem, līdz ar to upuru skaits pieauga līdz 804.

Nevalstiskās organizācijas ir paziņojušas, ka apmēram 80% nogalināto ir civiliedzīvotāji, tai skaitā daudz sieviešu un bērnu.

Ceturtdien tika nogalināti apmēram 100 palestīniešu, un tā bija viena no asiņainākajām dienām šā bruņotā konflikta laikā.

Vismaz 15 palestīnieši gāja bojā un vairāk nekā 200 tika ievainoti, kad Izraēlas tanka šāviņš ceturtdien trāpīja ANO izveidotai skolai, kur simtiem civiliedzīvotāju bija patvērušies no bruņotā konflikta. ANO ģenerālsekretārs Bans Kimūns paziņoja, ka šajā ēkā «ir daudz nogalināto, tostarp sievietes un bērni, kā arī ANO darbinieki», un «stingri nosodīja» šo uzbrukumu.

Reaģējot uz savas teritorijas apšaudi ar raķetēm no Gazas joslas, Izraēla no 8.jūlija īsteno gaisa triecienu kampaņu pret Gazas joslu un 17.jūlijā sāka arī sauszemes spēku ofensīvu. Šīs militārās operācijas «Aizsardzības asmens» mērķis ir izbeigt Izraēlas apšaudes ar raķetēm no Gazas joslas.

Komentāri (54)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu