Japāna apsvērs sankciju paplašināšanu pret Krieviju (17)

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pēc Malaizijas lidmašīnas katastrofas Austrumukrainā Japānas valdība apsvērs papildu sankciju piemērošanu Krievijai, piektdien ziņo Japānas mediji.

Aģentūra «Kyodo News» vēsta, ka šāds solis ierosināts Nacionālās drošības padomes sēdē, kurā piedalījās valsts augstākās amatpersonas, tostarp Japānas premjerministrs Sindzo Abe.

«Kyodo News» vēsta, ka Japāna par sankciju paplašināšanas detaļām lems pēc tam, kad Eiropas Savienība (ES) būs pastiprinājusi savas sankcijas pret Krieviju.

Japānas jaunās sankcijas, visticamāk, būs ierobežotas, lai apvaldītu negatīvo ietekmi, ko tās varētu atstāt uz Tokijas un Maskavas sarunām par teritoriālajām domstarpībām, «Kyodo News» atklājis kāds avots Ārlietu ministrijā.

17.jūlijā Austrumukrainā virs Krievijas atbalstīto krievu algotņu un viņu vietējo līdzskrējēju bandu kontrolētās teritorijas tika notriekta lidsabiedrības «Malaysia Airlines» pasažieru lidmašīna ar 298 cilvēkiem. Lidmašīna atradās ceļā no Amsterdamas uz Kualalumpuru.

Lidmašīnu notriekusi raķete, kuru no zenītraķešu iekārtas «Buk» izšāvušas krievu algotņu bandas sadarbībā ar Krievijas armiju, uzskata Ukrainas varasiestādes.

Komentāri (17)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu