Austrālija sūtis policistus aviokatastrofas vietas apsargāšanai Ukrainā (95)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Austrālija sūtīs policistus un nelielu skaitu karavīru Malaizijas lidmašīnas katastrofas vietas apsargāšanai Ukrainas austrumos un ir tuvu attiecīgas vienošanās noslēgšanai ar Ukrainu, piektdien paziņoja Austrālijas premjerministrs Tonijs Ebots.

Austrālieši piedalīsies katastrofas vietas apsargāšanā kā daļa no daudznacionālas komandas.

Eiropā ir 90 Austrālijas federālās policijas darbinieki, kas ir gatavi nosūtīšanai uz aviokatastrofas vietu Austrumukrainā, sacīja Ebots.

Ebots sacīja, ka daži no šiem policistiem varētu būt bruņoti un policistus pavadīs Austrālijas aizsardzības spēku karavīri.

Arī Nīderlande ir paziņojusi, ka nosūtīs 40 neapbruņotus policistus Malaizijas pasažieru lidmašīnas katastrofas vietas apsargāšanai Ukrainas austrumos. Nīderlandes policistiem būs uzdevums ne vien apsargāt teritoriju, bet arī palīdzēt upuru meklēšanā.

Prokrievisko separātistu pašpasludinātās Doņeckas tautas republikas pirmais vicepremjers Andrejs Purgins pirms tam paziņoja, ka nesaskata jēgu tai ziņā, ka valstis, kuru pilsoņi bija lidmašīnā, sūtītu policijas misijas uz katastrofas zonu.Viņš paskaidroja, ka separātisti esot gatavi patstāvīgi garantēt visu starptautisko ekspertu drošību.

Jau ziņots, ka Ukrainas austrumos Doņeckas apgabalā virs separātistu kontrolētās teritorijas 17.jūlijā tika notriekta Malaizijas nacionālās aviokompānijas «Malaysia Airlines» lidmašīna «Boeing 777», kas bija ceļā no Amsterdamas uz Kualalumpuru, un gāja bojā visi 298 cilvēki, kas atradās aviolainerī.

Saskaņā ar aviokompānijas datiem vairums pasažieru bija Nīderlandes pilsoņi - pavisam 192, no kuriem viens bija Nīderlandes un ASV dubultpilsonis.

Lidmašīnā bija arī 44 Malaizijas pilsoņi, tai skaitā 29 pasažieri un 15 apkalpes locekļi, 27 Austrālijas pilsoņi un 12 Indonēzijas pilsoņi. Starp pasažieriem bija arī 10 Lielbritānijas pilsoņi, no kuriem vienam bija arī Dienvidāfrikas pilsonība. Pasažieru sarakstā ir arī četri Beļģijas, četri Vācijas un trīs Filipīnu pilsoņi, viens Kanādas pilsonis un viens Jaunzēlandes pilsonis.

Prokrieviskie separātisti, kas kontrolē lidmašīnas atlūzu nogāšanās rajonu, ir traucējuši izmeklētāju piekļuvi katastrofas vietai.

Komentāri (95)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu