Kirgizstānas eksprezidentam Bakijevam piespriests mūža ieslodzījums (6)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Bijušais Kirgizstānas prezidents Kurmanbeks Bakijevs un viņa jaunākais brālis, bijušais Valsts apsardzes dienesta priekšnieks Džanibeks Bakijevs ir atzīti par vainīgiem līdzdalībā masu slepkavības organizēšanā 2010.gada 7.aprīlī, un viņiem ir aizmuguriski piespriests mūža ieslodzījums ar mantas konfiskāciju, piektdien paziņoja prāvas vadošais tiesnesis Damirs Onolbekovs, Biškekā pasludinot spriedumu.

Brāļi Bakijevi atzīti par vainīgiem arī slepkavības mēģinājumā un dienesta pilnvaru pārsniegšanā. Tiesa atņēmusi viņiem tiesības tuvākos trīs gadus ieņemt valsts amatus.

Bijušajiem Valsts apsardzes dienesta priekšnieka vietniekiem Danijaram Dunganovam un Nurlanam Temirbajevam tika piespriests 25 gadu cietumsods, bet bijušajam specdienesta vadītājam Muratam Sutalinovam - 20 gadu cietumsods. Viņi bija klāt sprieduma pasludināšanas laikā.

2010.gada 7.aprīlī Biškekas centrā notika sadursmes starp varas iestādēm un opozīciju, kuru gaitā vairāk nekā 80 cilvēki gāja bojā un vairāk nekā 300 tika ievainoti. Šie notikumi izraisīja varas maiņu Kirgizstānā, eksprezidents Bakijevs aizbēga no valsts un pašlaik dzīvo Baltkrievijā, kur uzturas arī viņa jaunākais brālis Džanibeks.

Abi brāļi Bakijevi ir vairākkārt paziņojuši, ka neatzīst sevi par vainīgiem, un nosaukuši tiesas procesu par politisku pasūtījumu.

Tiesas process saistībā ar 2010.gada 7.aprīļa notikumiem ilga četrus gadus. Tajā tika apsūdzēti 28 cilvēki, tostarp bijušie Bakijeva administrācijas augsti ierēdņi un valdības locekļi.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu