Voroņežā sākusies Ukrainas lidotājas tiesa (24)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Voroņežas tiesa piektdien sākusi izskatīt Ukrainas lidotājas Nadeždas Savčenko apelāciju, kurā viņa apstrīdējusi savu aizturēšanu.

Viņa apgalvo, ka tikusi nolaupīta Luhanskā un pārvesta pāri Krievijas robežai. Šobrīd lidotāja tiek turēta Voroņežas cietumā.

Pilotes advokāts Marks Fejgins paziņoja, ka tiesas zālē ielaisti tikai preses pārstāvji. Pati Savčenko tiesas zālē neatrodas un sēdē piedalās ar videokonferences starpniecību no cietuma.

Krievijas izmeklētāji apgalvo, ka Savčenko ir līdzvainīga divu krievu žurnālistu nāvē, ko Maskava kvalificē kā tīšu slepkavību.

Krievijas valsts raidorganizācijas VGTRK darbinieki Igors Korneļuks un Antons Vološins 18.jūnijā gāja bojā sprādzienā Luhanskas piepilsētā.

Maskava apgalvo, ka žurnālistiem uzbrukts apzināti, un Krievijas varasiestādes sākušas notikušā izmeklēšanu.

Krievijas Izmeklēšanas komiteja norādīja, ka Savčenko pamanījusi žurnālistu atrašanās vietu un par to paziņojusi ukraiņu iznīcinātāju pilotiem. Pēc tam šīs koordinātas izmantotas, lai apšaudītu norādīto vietu.

Krievu izmeklētāji apgalvo, ka Savčenko esot arestēta, kad bez dokumentiem šķērsojusi Krievijas robežu, izliekoties par bēgli. Tomēr Savčenko paskaidroja, ka tikusi nolaupīta un ar maisu galvā un rokudzelžos pārvesta pāri Krievijas robežai.

Komentāri (24)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu