ANO: 225 000 Ukrainas iedzīvotāju pametuši savas mājas (167)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Karadarbības dēļ Ukrainas austrumos apmēram 225 000 cilvēku bijuši spiesti pamest savas mājas, piektdien paziņojusi ANO Bēgļu lietu pārvalde. Saskaņā ar Maskavas un Kijevas sniegtajiem statistikas datiem 130 000 cilvēku esot devušies uz Krieviju, bet 95 000 pārcēlušies uz citām vietām Ukrainā.

«Viņi lielākoties ir no Luganskas un Doņeckas apgabaliem. Pēdējās nedēļās šie skaitļi varētu būt auguši,» žurnālistiem Ženēvā teica UNHCR preses pārstāvis Dens Maknortons, piebilstot, ka jaunākie pieejamie dati ir par laiku līdz 18.jūlijam.

Foto: RIA Novosti/Scanpix

Jūnija beigu dati liecināja par 164 000 pārvietotu personu. 110 000 no viņiem it kā esot devušies uz Krieviju, bet 54 000 - uz citiem Ukrainas reģioniem.

Daudzi atstājuši Ukrainas austrumus, baidoties nokļūt Krievijas atbalstīto teroristu un Ukrainas bruņoto spēku cīņu krustugunīs, skaidro ANO.

No Krimas aizbēguši vismaz 12 tūkstoši tatāru

Ukrainas bruņotie spēki jau mēnešiem cīnās ar prokrieviskajiem separātistiem abos reģionos valsts austrumos. Abas puses viena otru apsūdz par civiliedzīvotāju nepasargāšanu no konflikta ietekmes.

Ukrainas robežās patvērumu meklējuši vismaz 12 tūkstoši musulmaņu tatāru no Krimas pussalas, ko martā anektēja Krievija, kas gan nenogurstoši apgalvo, ka Ukrainā apdraudēti ir krievvalodīgie valsts iedzīvotāji. ANO cilvēktiesību eksperti ir atzinuši, ka tādām bažām ir maz pamata.

Komentāri (167)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu