Indiešu zēnam mutē izauguši 232 lieki zobi (36)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Ārsti septiņu stundu ilgas operācijas laikā no kāda indiešu zēna mutes izņēmusi 232 zobiem līdzīgus izaugumus, raksta «Daily Mail».

Ārsti skaidro, ka 17 gadus vecais Ašiks Gavai cieš no retas saslimšanas - kompleksās odentomas. Slimības rezultātā viņa mutē bija izveidojušies desmitiem zobiem līdzīgi veidojumi.

Operācija bija veiksmīga, un puisis sācis atveseļošanos.

Septiņas stundas ilgā operācija tika veikta slimnīcā Mumbajā.

Foto: AFP/LETA

Zēns pie ārstiem vērsās, sūdzoties par piepampumu un sāpēm apakšējā žoklī. Izdarot rentgenuzņēmumu, ārsti bija pārsteigti, ieraugot, ka zēna mute ir pilna ar kaulu izaugumiem, kas pēc struktūras līdzinās īstiem zobiem.

Odentomas ir zobiem līdzi izaugumi, kas veidoti no emaljas, dentīna un pulpas audiem. Šādi «neīstie zobi» cilvēkiem parasti var rasties pusaudžu gados.

Ārsti gan uzsver, ka parasti šādu izaugumu skaits ne tuvu nav tik liels kā Gavai. Pasaules medicīnas vēsturē iepriekš dokumentētais «rekords» bija, kad kādam cilvēkam tika izņemti 37 «viltus zobi».

Foto: AFP/LETA

Operācijas laikā izdevies saglabāt arī žokļa kaulu, tādējādi nākotnē nav sagaidāma žokļa deformācija. Parasti Odentomas pēc izņemšanas vairs neatjaunojas.

Komentāri (36)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu