Udaļcovs Krievijas cietumā piesaka badastreiku

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Krievijas opozicionārs «Kreisās frontes» koordinators Sergejs Udaļcovs, kam ceturtdien tiesa piesprieda četru ar pusi gadu cietumsodu par masu nekārtību organizēšanu, informējis īslaicīgās aizturēšanas izolatora administrāciju par badastreiku, ko viņš sāk dienu pēc sprieduma nolasīšanas.

«Šodien ir pirmā diena beztermiņa badastreikam, ko pieteicis Udaļcovs, Viņš ir 1. cietumā un ir pārvests uz vieninieka kameru,» piektdien lasāms opozicionāra kontā mikroemuāru vietnē «Twitter», kuru tagad uztur viņa sabiedrotie.

«Udaļcovs izmeklēšanas izolatora vadītājam iesniedza pieteikumu par badastreika sākumu,» informēja Krievijas Federālā sodu izpildes dienesta pārstāve Konstantīna Belousova.

Viņa norādīja, ka atbilstoši aizturēšanas režīma noteikumiem Udaļcovs ir pārvests uz vieninieka kameru, kā arī viņam tiek veikta pastāvīga medicīniska kontrole, lai uzraudzītu viņa veselības stāvokli.

Maskavas pilsētas tiesa ceturtdien Udaļcovam un aktīvistam Leonīdam Razvozžajevam piesprieda četru ar pusi gadu cietumsodu apsūdzībās par Gruzijas politiķa finansējuma izmantošanu, lai mēģinātu destabilizēt prezidenta Vladimira Putina režīmu Krievijā, organizējot 2012.gadā Maskavā notikušās nekārtības.

Neilgi pēc sprieduma nolasīšanas Udaļcova sabiedrotie «Twitter» rakstīja, ka opozicionārs, «protestējot pret nelikumīgu spriedumu īslaicīgās aizturēšanas izolatorā, ir pieteicis beztermiņa badastreiku».

Pēdējo gadu laikā Udaļcovs vairākkārt ir apcietināts pēc aizturēšanas dažādu protesta akciju laikā. Katru reizi pēc tiesas lēmuma viņš pret to protestēja, piesakot badastreiku, kura laikā dzer tikai ūdeni. Vairākas reizes veselības stāvokļa pasliktināšanās dēļ viņš ir nogādāts slimnīcā.

Federālā sodu izpildes dienesta pārstāvis Sergejs Ciganovs norādīja, ka badastreiks nekavēs Udaļcova nogādāšanu soda kolonijā, kur viņam būs jāizcieš piespriestie četrarpus gadi.

1. Maskavas cietums, kas zināms arī ar nosaukumu «Matrosskaja tišina», ir bēdīgi slavenā īslaicīgās aizturēšanas vieta, kur 2009. gadā pirmstiesas apcietinājuma laikā mira advokāts Sergejs Magņitskis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu