Teroraktu draudu dēļ Norvēģijā slēgti ebreju muzeji (8)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Norvēģijā, kur kopš ceturtdienas tiek īstenoti pastiprināti drošības pasākumi džihādistu teroraktu draudu dēļ, arī piektdien ebreju muzeji bija slēgti.

Likumsargi ceturtdien brīdināja, ka Norvēģijā teroraktus varētu sarīkot no Sīrijas iebraukušie džihādisti.

Ņemot vērā maijā notikušo asiņaino uzbrukumu Briseles Ebreju muzejam, arī Norvēģijā par Sīrijas pilsoņkarā nemiernieku pusē karojušo islāmistu mērķi varētu kļūt ebreju kopiena.

«Mēs esam slēgti līdz svētdienai,» sacīja Oslo Ebreju muzeja izglītības nodaļas vadītājs Vidars Paulsens. «Tas, ko mēs darām, ir preventīvi soļi, ņemot vērā apšaudi Briselē.»

Domājams, muzejs savas durvis atkal vērs otrdien, jo pirmdienā tas parasti ir slēgts.

«Tā tas šobrīd tiek sagaidīts. Mēs izlemsim vēlāk,» sacīja Paulsens.

Ievērojot policijas ieteikumu, ebreju muzejs Trondheimā, Norvēģijas rietumos, būs slēgts līdz turpmākiem rīkojumiem.

Norvēģijas drošības policijas (PST) galvenais analītiķis Juns Fitje Hofmans piektdien pavēstīja, ka teroristu grupa no Sīrijas ir ceļā uz Norvēģiju, lai īstenotu uzbrukumu.

«PST ir pamats domāt, ka grupa cilvēku pameta Sīriju ar mērķi pastrādāt teroraktu Rietumos. Īpaši minēta Norvēģija. Mēs strādājam pie informācijas noskaidrošanas un apstiprināšanas, bet mēs uzskatām, ka informācijas ticamība ir palielinājusies,» intervijā televīzijā norādīja analītiķis.

Kur tieši pašlaik atrodas no Sīrijas izbraukušās personas, nav zināms.

PST ceturtdien paziņoja, ka saskaņā ar policijas rīcībā nonākušo informāciju cilvēki, kuriem ir saikne ar islāmistu ekstrēmistiem Sīrijā, var mēģināt īstenot uzbrukumus Norvēģijai.

Reaģējot uz šiem draudiem, policija strādā pastiprinātā režīmā.

Norvēģijas policijas priekšnieks Ods Reidars Humlegords intervijā televīzijai atklāja, ka šodien viņiem paredzēta telefonkonference ar visiem policijas vecākajiem konstebliem, plānots apkopot ziņojumus par situāciju un, iespējams, pieņemt lēmumu par papildu pasākumu īstenošanu.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu