Interpols izsludina meklēšanā Ukrainas «Labējā sektora» līderi Jarošu (171)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Interpols izsludinājis starptautiskajā meklēšanā Ukrainas partijas «Labējais sektors» līderi, neseno prezidenta vēlēšanu kandidātu Dmitro Jarošu, liecina Interpola mājaslapā publicētā informācija. Tiek ziņots, ka Jarošs ir apsūdzēts publiskos aicinājumos uz teroristisku un ekstrēmistisku darbību.

Interpols aicina visus, kuriem ir zināma jebkāda informācija par Jarošu, vērsties vietējās tiesībsargājošajās struktūrās.

Maskavas Basmannajas rajona tiesa martā aizmuguriski Jarošu arestēja. Aprīļa sākumā Krievija nosūtīja Interpolam dokumentus, pieprasot izsludināt viņu starptautiskajā meklēšanā.

Tostarp Ukrainas varasiestādes jau paziņojušas, ka negrasās Jarošu nedz arestēt, nedz izdot Krievijai.

«Jarošs nevar tikt nedz izdots, nedz arestēts, balstoties kādas ārvalsts pieprasījumā, jo viņš atrodas Ukrainas valsts aizsardzībā,» pavēstīja Interpola Ukrainas biroja vadītājs Vasīlijs Ņevoļa. «Mēs tikai varam pieņemt šo faktu [par Jaroša izsludināšanu meklēšanā] zināšanai.»

Ņevoļa arī citēja no Interpola ģenerālsekretariāta Lionā saņemto dokumentu, kurā cita starpā teikts, ka Jarošs «ar interneta sociālo tīklu starpniecību ir vērsies pie starptautiskās teroristu organizācijas «Kaukāza emirāts» līdera Doku Umarova ar aicinājumu un mudinājis viņu [Umarovu] aktivizēt ekstrēmistisko un teroristisko darbību Krievijas Federācijas teritorijā. Plašiem sabiedrības slāņiem ar vispārpieejamā sociālā tīkla «VKontakte» starpniecību ticis izplatīts video».

Ņevoļa atgādināja, ka Krievija apsūdz Jarošu publiskā kūdīšanā uz teroristisku un ekstrēmistisku darbību, izmantojot masu informācijas līdzekļus.

Jaroša vadītais «Labējais sektors» bija viena no aktīvākajām organizācijām proeiropeisko protestu kustībā, kuras rezultātā tika gāzts Kremļa atbalstītais Ukrainas prezidents Viktors Janukovičš.

Komentāri (171)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu