«Russia Today» britu žurnālists izraidīts no Ukrainas (61)

LETA/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Ukrainas Drošības dienesta (UDD) darbinieki aizturējuši un izraidījuši no valsts Kremļa telekanāla «Russia Today» žurnālistu Lielbritānijas pilsoni Greiemu Viljamu Filipsu, piektdien pavēstīja UDD preses centrā.

«Žurnālists tika iztaujāts un informēts par lēmumu, ka viņš piespiedu kārtā tiks nogādāts atpakaļ aiz Ukrainas robežām ar aizliegumu iebraukt tās teritorijā trīs gadus valsts drošības, suverenitātes un teritoriālās vienotības interesēs,» pastāstīja specdienestā.

Filipss, kurš tika aizturēts Doņeckā, pēdējo mēnešu laikā sadarbojās ar vairākiem Krievijas telekanāliem, arī ar «Russia Today», kas sekmē separātisma un terorisma izplatīšanos, kā arī izplata Ukrainai naidīgu propagandu.

Trešdien «Russia Today» tīmekļa vietnē parādījās vēsts, ka britu žurnālists jau diennakti nav sazinājies ar Maskavas redakciju.

Pēdējās ziņas no viņa bija pienākušas no Doņeckas lidostas, kur viņš nav devies redakcijas uzdevumā, bet gan pēc paša iniciatīvas.

Tad žurnālists paziņojis, ka lidostu apšauda. Vēl no viņa telefona pienākusi īsziņa, ka «viss ir kārtībā». Tas bijis pēdējais kontakts ar Filipsu.

Krievijas diversanti, algotņi un vietējo separātistu kaujinieki aprīļa vidū Ukrainas austrumos sāka sagrābt valsts iestāžu un milicijas nodaļu ēkas, kā arī citus stratēģiskos objektus, piemēram, lidlaukus, bet uz ceļiem izveidoja kontrolposteņus. Reaģējot uz šiem notikumiem, Ukrainas varasiestādes izvērsušas pretterorisma operāciju.

5.jūlijā separātistu bandas tika padzītas no diviem nozīmīgiem Donbasa centriem - Slovjanskas un Kramatorskas. Kaujinieki tagad savus spēkus koncentrē Doņeckā un Luhanskā.

Austrumukrainā virs Maskavas atbalstīto bruņoto bandu kontrolētās teritorijas 17.jūlijā tika notriekta lidsabiedrības «Malaysia Airlines» pasažieru lidmašīna ar 298 cilvēkiem. Lidmašīna atradās ceļā no Amsterdamas uz Kualalumpuru.

Lidmašīnu notriekusi raķete, kuru no zenītraķešu iekārtas «Buk» izšāvušas krievu algotņu bandas sadarbībā ar Krievijas armiju, uzskata Ukrainas varasiestādes.

Kijeva un Rietumi Austrumukrainas destabilizācijā vaino Krieviju, kas robežu ļauj šķērsot krievu algotņiem un apgādā viņus ar ieročiem, arī ar smago bruņojumu.

Komentāri (61)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu