ANO, ASV un Ēģipte aicina uz septiņu dienu pamieru Gazas konfliktā (7)

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

ANO, Ēģipte un ASV aicina Gazas joslas un Izraēlas konfliktā pasludināt septiņu dienu pamieru. Tiesa gan, nedz Telaviva, nedz palestīniešu Vidusjūras piekrastes anklāvā valdošā kustība «Hamas» nav pamieram vēl piekritušas.

«Mums vēl ir jāstrādā pie [līguma] bāzes termiņiem un konteksta,» preses konferencē Kairā sacīja ASV valsts sekretārs Džons Kerijs.

Kerijs, kuram bija pievienojies ANO ģenerālsekretārs Bans Gimuns un Ēģiptes ārlietu ministrs Same Šukri, sacīja, ka vienīgais veids, kā «šis jautājums, šis konflikts var tiks atrisināts, ir, pusēm spējot sanākt kopā un to [atrisinājumu] izstrādājot».

Šukri sacīja: «Mēs esam diskutējuši par veidiem, kā abas puses varētu piekrist pamieram, bet mums ir jāiegulda lielākas pūles, lai panāktu, ka visas puses piekrīt.»

Kerijs arī sacīja - mediju izplatītās ziņas ka Izraēla būtu pamiera priekšlikumus noraidījusi, nav patiesas.

Par to viņu īsi pirms Kairas preses konferences telefoniski informējis Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu.

Izraēlas karā pret Gazas joslu, kas turpinās jau 18.dienu, nogalināti vairāk nekā 800 palestīnieši, pārsvarā - mierīgie iedzīvotāji. Izraēlas pusē konfliktā dzīvību zaudējuši 37 cilvēki, no tiem 34 - karavīri.

«Hamas» Gazas joslas līderis bijušais palestīniešu pašpārvaldes premjerministrs Ismails Hanija pirmdien norādīja, ka Gazas joslas un Izraēlas pamierā ir jābūt nosacījumam, ka tiek izbeigta palestīniešu Vidusjūras piekrastes anklāva blokāde.

«Ir pienācis laiks izbeigt blokādi un atvērt robežšķēršošanas punktus, lai Gazas joslas tauta var dzīvot ar cieņu,» norādīja Hanija.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu