EDSO prasa nekavējoties atbrīvot Ukrainā aizturētos žurnālistus (1)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas (EDSO) pārstāve preses brīvības jautājumos Dunja Mijatoviča pieprasījusi nekavējoties atbrīvot visus Ukrainā aizturētos žurnālistus, liecina EDSO paziņojums.

«Esmu nopietni nobažījusies par žurnālistu nolaupīšanu un pazušanu,» sacīja Mijatoviča. «Tā ir iebiedēšanas taktika ar mērķi radīt žurnālistos un mediju organizāciju darbiniekos bailes. Šī taktika ir nekavējoties jāpārtrauc.»

Jau ziņots, ka Kremļa finansētais telekanāls «Russia Today» (RT) trešdien pazaudējis kontaktus ar britu žurnālistu Greiemu Filipsu, kurš atspoguļo notikumus Austrumukrainā.

RT tīmekļa vietnē teikts, ka telekanālam kopš pagājušās nakts nav izdevies sazināties ar Filipsu, kurš bija devies veidot sižetu par kaujām Doņeckas lidostas apkaimē.

Telekanāls norādījis, ka ieteicis žurnālistam nedoties uz lidostu, jo situācija tur ir ārkārtīgi bīstama, bet, spriežot pēc Filipsa ierakstiem sociālajos tīklos, viņš brīdinājumu ignorējis.

    Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
    Aktuālais šodien
    Svarīgākais
    Uz augšu