Malaizijas lidmašīnas katastrofas vietā joprojām cilvēku mirstīgās atliekas (16)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vairāk nekā nedēļu pēc aviokompānijas «Malaysia Airlines» pasažieru lidmašīnas notriekšanas Ukrainas austrumos katastrofas vietā joprojām atrodas cilvēku mirstīgās atliekas, sestdien paziņoja Austrālijas premjerministrs Tonijs Ebots.

Viņš uz Nīderlandi nosūtījis 190 policistu un nelielu skaitu karavīru, lai piedalītos Nīderlandes vadītajā operācijā katastrofas vietas nodrošināšanai un bojāgājušo mirstīgo atlieku atgūšanai.

«Vakar Austrālijas amatpersonas atkal piekļuva [avārijas] vietai,» pavēstīja Ebots. «Rajonā ir nesavāktas ķermeņu daļas. Un nesavākto ķermeņu daļu esamība par daudz svarīgāku padara starptautiskas vienības nosūtīšanu uz rajonu.»

«Tā, es uzsveru, ir humāna misija. Citi, ja vēlas, var iesaistīties Austrumeiropas politikā, mūsu vienīgās rūpes ir savākt mūsu bojāgājušos un atvest viņus mājās,» piebilda Ebots.

17.jūlijā Austrumukrainā virs Krievijas atbalstīto krievu algotņu un viņu vietējo līdzskrējēju bandu kontrolētās teritorijas tika notriekta lidsabiedrības «Malaysia Airlines» pasažieru lidmašīna ar 298 cilvēkiem. Lidmašīna atradās ceļā no Amsterdamas uz Kualalumpuru.

Lidmašīnu notriekusi raķete, kuru no zenītraķešu iekārtas «Buk» izšāvušas krievu algotņu bandas sadarbībā ar Krievijas armiju, uzskata Ukrainas varasiestādes.

Lielākā daļa no katastrofā bojāgājušajiem bija Nīderlandes pilsoņi, tomēr lidmašīnā bija arī 28 austrālieši.

Komentāri (16)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu