Nogalināto palestīniešu skaits Gazas joslā pārsniedzis 1000 (48)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Izraēlas militārajā operācijā Gazas joslā, kas tiek īstenota no 8.jūlija, nogalināto palestīniešu skaits ir pārsniedzis tūkstoti, sestdien paziņoja palestīniešu mediķi.

Sestdien no pulksten astoņiem līdz pulksten 20 ir spēkā 12 stundu humānais pamiers, par kuru sestdienas naktī vienojās Izraēla un Gazas joslā valdošā palestīniešu islāma kustība HAMAS.

Pamiera laikā palestīniešu ārkārtas situāciju dienesti atrada vairāk nekā 100 bojāgājušo Izraēlas armijas sagrauto māju drupās. Līdz ar to zināmais bojāgājušo palestīniešu skaits pieauga līdz vairāk nekā 1000.

Jau vēstīts, ka sestdien dažas stundas pirms pamiera stāšanās spēkā Izraēlas gaisa triecienā Gazas joslas Hanjunisas pilsētā tika nogalināti 20 palestīnieši, tai skaitā 11 bērni.

Kopš Izraēla 8.jūlijā sāka militāro operāciju Gazas joslā, lai izbeigtu Izraēlas apšaudes ar raķetēm no Gazas joslas teritorijas un sagrautu kaujinieku izveidotus tuneļus uz robežas ar Izraēlu, šajā operācijā ir nogalināti vairāk nekā 1000 palestīnieši. Operācijas gaitā arī gājuši bojā 37 Izraēlas karavīri un trīs civiliedzīvotāji Izraēlā.

Cilvēktiesību organizācijas lēš, ka apmēram 80% nogalināto bija civiliedzīvotāji. ANO bērnu fonds UNICEF piektdien paziņoja, ka šajā konfliktā nogalināti 192 bērni.

    Komentāri (48)CopyLinkedIn Draugiem X
    Aktuālais šodien
    Svarīgākais
    Uz augšu