Džihādistu kaujinieki ieņemi Sīrijas armijas bāzi, nogalinot 85 karavīrus (22)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Džihādistu grupējuma «Islāma valsts» kaujinieki ir ieņēmuši Sīrijas armijas bāzi Rakas provincē valsts ziemeļos, nogalinot vismaz 85 karavīrus, no kuriem vairākiem nocirsta galva, sestdien paziņoja Londonā bāzētā nevalstiskā organizācija «Sīrijas Cilvēktiesību obsevatorija».

Uzbrukums Sīrijas armijas 17.divīzijas bāzei sākās ceturtdienas rītā un ilga divas dienas. Tā laikā ANO Izmeklēšanas komisija Sīrijas lietās piektdien paziņoja, ka zvērībās apsūdzētie «Islāma valsts» kaujinieki tiks pievienoti kara noziegumos apsūdzēto sarakstam.

Uzbrukuma gaitā 19 karavīri tika nogalināti divu spridzinātāju pašnāvnieku sarīkotā teroraktā, vairāk nekā 50 karavīriem kaujinieki izpildīja nāvessodu, un gāja bojā vēl vismaz 16 karavīru.

Simtiem karavīru piektdien atstāja bāzi, atkāpjoties uz drošākām vietām - vai nu uz 93.brigādes bāzi, vai uz ciemiem, kuru iedzīvotāji ir pret džihādistiem. Apmēram 200 karavīru liktenis tomēr nav zināms, sacīja «Sīrijas Cilvēktiesību observatorijas» direktors Rami Abdelrahmans.

Dažiem no karavīriem, kas sodīti ar nāvi, tika nocirsta galva, un viņu līķi un galvas tika izlikti publiskai apskatei džihādistu kontrolētajā Rakas pilsētā, stāstīja Abdelrahmans.

Džihādistu grupējums «Islāma valsts», kas izveidojās pērn un kura agrākais nosaukums ir «Islāma valsts Irākā un Levantē», ir gandrīz pilnībā ieņēmis Rakas provinci un ar naftu bagāto Deirezoras provinci, kura robežojas ar Irāku.

9.jūnijā Irākā sākās šī grupējuma vadīta sunnītu kaujinieku ofensīva, kurā tika ieņemtas vairākas pilsētas valsts ziemeļos. Grupējums jūnijā pasludināja islāma «kalifātu» tā ieņemtajās teritorijās Sīrijā un Irākā.

Komentāri (22)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu