"Hamas» noraida pamieru, turpina apšaudīt Izraēlu ar raķetēm* (27)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Palestīniešu kustība «Hamas» sākotnēji noraidīja Izraēlas vienpusējā kārtā izsludināto pamiera pagarinājumu un turpināja svētdien apšaudīt Izraēlas teritoriju ar raķetēm. Tomēr 27.jūnija pēcpusdienā Hamas tomēr piekrita ANO ierosinātajam pamiera plānam.

Iepriekš:

Izraēlas pretgaisa aizsardzības sistēma «Dzelzs kupols» pārtvērusi vismaz divas raķetes virs Ašdodas un Aškelonas pilsētām, bet vēl divas nogāzušās neapdzīvotās teritorijās starp šīm divām piekrastes pilsētām.

Kustības «Hamas» bruņotais spārns paziņojis, ka izšāvis piecas raķetes «Grad» uz Aškelonu un vienu raķeti M75 uz Telavivu.

Izraēlas ministru kabinets sestdien vakarā vienojies pagarināt pārtraukumu karadarbībā «līdz svētdienas pusnaktij» atbilstoši ANO aicinājumam, jau iepriekš pavēstīja Telavivas amatpersona, kas vēlējās palikt anonīma.

Izraēla tomēr norādījusi, ka tā turpinās operācijas pret tuneļiem, kurus «Hamas» kaujinieki izmanto pamiera laikā, vēsta britu raidsabiedrība BBC.

Gazas joslā valdošā palestīniešu kustība «Hamas» Izraēlas piedāvāto pamieru noraidījusi, sakot, ka vispirms no Gazas joslas ir jāatvelk izraēliešu tanki.

»Humānai ugunspārtraukšanai nav jēgas, ja Izraēlas tanki netiek atvilkti no Gazas joslas un ja iedzīvotāji nespēj atgriezties savās mājās, un ja «ātrās palīdzības» automašīnas nespēj brīvi pārvadāt cilvēkus pa Gazas teritoriju,» sacīja «Hamas» preses pārstāvis Favzi Barhums.

«Hamas» apsūdz Izraēlu, ka tā iepriekšējos pamierus izmantojusi, lai sagatavotu jaunus uzbrukumus, un norāda, ka jau sestdienas pamiera laikā Izraēla to pārkāpusi.

Izraēlas uzbrukumā Gazas joslai nogalināti 1033 palestīnieši, pārsvarā mierīgie iedzīvotāji, bet 5900 ievainoti. Izraēlas pusē konflikta gaitā dzīvību zaudējuši 43 karavīri un 3 civilisti.

Komentāri (27)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu