Sadursmēs Austrumukrainas pilsētā nogalināti 13 cilvēki (5)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Sadursmēs stratēģiski svarīgajā Horlivkas pilsētā, Austrumukrainā, svētdien nogalināti 13 cilvēki, arī divi bērni, pavēstīja vietējās varasiestādes.

"Militāru darbību rezultātā Horlivkā dzīvību zaudējuši 13 cilvēki, arī divi bērni vienu un piecus gadus veci,» teikt Doņeckas apgabala administrācijas paziņojumā.

Pilsētā, kas līdz šim bijis svarīgs Krievijas algotņu un viņu vietējo līdzskrējēju bandu atbalsta punkts, notiek "pastāvīga šaušana", tāpēc mediķu komandu pārvietošanās ir stipri apgrūtināta.

Horlivkā ir 250 000 iedzīvotāju, un tā atrodas 45 kilometrus uz ziemeļiem no Doņeckas.

Promaskaviskie kaujinieki apšaudījuši Horlivkas dzīvojamo namu kvartālus, ar mērķi diskreditēt Ukrainas karavīrus un iebiedēt mierīgos iedzīvotājus, svētdien pavēstīja Ukrainas valdības spēku pretterorisma operācijas preses centrs.

"Šādā veidā teroristi cenšas papildināt bandītisko formējumu rindas ar Horlivkas iedzīvotājiem," skaidroja preses centrā.

Pretterorisma operācijas vienības neapšauda pilsētas un apdzīvotās vietas no artilērijas ieročiem vai lidmašīnām, lai izvairītos no upuriem mierīgo iedzīvotāju vidū.

Ukrainas bruņotie spēki pilnībā ielenkuši Horlivku, tās nomalēs noris pretterorisma operācijas aktīvā fāze, norādīja centrā.

Krievijas diversanti, algotņi un vietējo separātistu kaujinieki aprīļa vidū Ukrainas austrumos sāka sagrābt valsts iestāžu un milicijas nodaļu ēkas, kā arī citus stratēģiskos objektus, piemēram, lidlaukus, bet uz ceļiem izveidoja kontrolposteņus.

Reaģējot uz šiem notikumiem, Ukrainas varasiestādes izvērsušas pretterorisma operāciju.

5.jūlijā separātistu bandas tika padzītas no diviem nozīmīgiem Donbasa centriem - Slovjanskas un Kramatorskas. Kaujinieki tagad savus spēkus koncentrē Doņeckā un Luhanskā.

Austrumukrainā virs Maskavas atbalstīto bruņoto bandu kontrolētās teritorijas 17.jūlijā tika notriekta lidsabiedrības "Malaysia Airlines" pasažieru lidmašīna ar 298 cilvēkiem. Lidmašīna atradās ceļā no Amsterdamas uz Kualalumpuru.

Lidmašīnu notriekusi raķete, kuru no zenītraķešu iekārtas "Buk" izšāvušas krievu algotņu bandas sadarbībā ar Krievijas armiju, uzskata Ukrainas varasiestādes.

Kijeva un Rietumi Austrumukrainas destabilizācijā vaino Krieviju, kas robežu ļauj šķērsot krievu algotņiem un apgādā viņus ar ieročiem, arī ar smago bruņojumu.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu