Nīderlande: militāra misija lidmašīnas notriekšanas vietā nav reāla (32)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Starptautiska militāra misija vietā Ukrainas austrumos, kurā nogāzās notriektā Malaizijas pasažieru lidmašīna, pašlaik nav reāla, svētdien paziņoja Nīderlandes premjerministrs Marks Rite.

"Panākt militāro pārākumu starptautiskai misijai šajā apvidū ir, pēc mūsu secinājumiem, nereālistiski," sacīja Rite žurnālistiem Hāgā, norādot uz apstākli, ka lidmašīnas nogāšanas ietā atrodas bruņoti separātisti un tā atrodas Krievijas robežas tuvumā.

'Pat ja mēs izdarām izvēli par masīvu militāro apņemšanos, pat tad panākt militāro pārākumu nav reāli," teica Rite.

Viņš piebilda, ka tiek izskatītas "visas iespējas", lai panāktu drošību lidmašīnas nogāšanās vietā, kur svētdien artilērijas apšaudes dēļ nevarēja ierasties Nīderlandes un Austrālijas policisti.

Jau vēstīts, ka 17.jūlijā Ukrainas austrumos Doņeckas apgabalā virs separātistu kontrolētās teritorijas tika notriekta Malaizijas nacionālās aviokompānijas "Malaysia Airlines" lidmašīna "Boeing 777", kas bija ceļā no Amsterdamas uz Kualalumpuru, un gāja bojā visi 298 cilvēki, kas atradās aviolainerī.

Vairums lidmašīnas pasažieru bija Nīderlandes pilsoņi - pavisam 192, no kuriem viens bija Nīderlandes un ASV dubultpilsonis. Starp lidmašīnas pasažieriem bija arī 28 Austrālijas pilsoņi un vēl deviņi šīs valsts pastāvīgie iedzīvotāji.

Komentāri (32)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu