Krievija apsūdz ASV par EDSO darba kavēšanu Ukrainā (42)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs svētdien apsūdzēja savu ASV kolēģi Džonu Keriju par Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas (EDSO) darba Ukrainā traucēšanu un aicināja to izbeigt, paziņoja Krievijas Ārlietu ministrija.

Lavrovs telefona sarunā «aicināja Džonu Keriju norīkot savus padotos izbeigt traucēt EDSO darīt savu pašreizējo darbu,» ministrija informēja par sarunas gaitu.

EDSO novērotāji apšaudu turpināšanās dēļ nav varējuši piekļūt Malaizijas nacionālās lidsabiedrības «Malaysia Airlines» lidmašīnas, kas, visticamāk, tika notriekta 17.jūlijā prokrievisko nemiernieku kontrolētā teritorijā Ukrainas austrumos, avārijas vietai. Katastrofā gāja bojā 298 cilvēki.

Krievija piektdien apsūdzēja ASV par Ukrainas valdības atbalstīšanu un norādīja, ka tā ir «līdzvainīga par asinsizliešanu» Ukrainas austrumos.

ASV un Eiropa apsūdz Krieviju par separātistu atbalstīšanu, un apgalvo, ka Krievijā ražota raķete tika izmantota, lai 17.jūlijā notriektu reisa MH17 lidmašīnu.

Savukārt ASV Valsts departaments informēja, ka Kerijs telefona sarunas laikā aicināja Krieviju «sākt sniegt savu ieguldījumu konflikta saspīlējuma mazināšanā».

«Valsts sekretārs Kerijs aicināja ārlietu ministru Lavrovu izbeigt smago ieroču ieplūšanu [Ukrainā] un raķešu un artilērijas šaušanu no Krievijas Ukrainā,» norādīja amatpersona.

«Viņš nepieņēma ārlietu ministra Lavrova noliegumu, ka konfliktā nav iesaistīti smagie ieroči no Krievija,» teica ASV Valsts departamenta pārstāvis.

Abi ministri piekrituši, ka Ukrainas austrumos ir nepieciešams pamiers

un sarunām ir jāsākas pēc noteikumiem, par kuriem puses vienojās aprīlī, norādīja Krievijas Ārlietu ministrija.

Valsts departamenta amatpersona piebilda, ka Kerijs sarunā ar Lavrovu ir uzsvēris ASV «atbalstu abpusējam pamieram, ko apstiprinātu EDSO, un atkārtoti apliecināja mūsu stingru atbalstu starptautiskai izmeklēšanai, kas atklātu faktus par MH17».

Komentāri (42)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu