«Hamas» izsludinātais 24 stundu pamiers netiek ievērots (10)

LETA/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Gazas joslā valdošās palestīniešu kustības «Hamas» izsludinātais 24 stundu pamiers netiek ievērots nedz no palestīniešu, nedz Izraēlas puses, un cīņas Gazas joslā turpinās, pirmdien ziņo mediji.

«Hamas» apšaudījusi Izraēlu ar raķetēm, apsūdzot to pamiera neievērošanā.

Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu savukārt paziņojis, ka «Hamas» kaujinieki paši pārkāpj savu izsludināto pamieru, un uzsvēris, ka darīs visu, kas būs nepieciešams, lai aizsargātu savu tautu.

Izraēlas uzbrukumā Gazas joslai nogalināti jau vairāk nekā 1030 palestīniešu,

pārsvarā mierīgie iedzīvotāji, bet 6000 ievainoti. Izraēlas pusē konflikta gaitā dzīvību zaudējuši 43 karavīri un 3 civilisti.

Jau vēstīts, ka sestdienas rītā starp Izraēlu un islāmistu kustību «Hamas» Gazas joslā spēkā stājās 12 stundu pamiers.

Izraēlas ministru kabinets sestdienas vakarā vienojās pagarināt pārtraukumu karadarbībā «līdz svētdienas pusnaktij» atbilstoši ANO aicinājumam. Tomēr «Hamas» sākotnēji atteicās ievērot pamieru un turpināja Izraēlu apšaudīt ar raķetēm.

Kad Izraēlas armija svētdien paziņoja, ka atsāk militāro operāciju Gazas joslā, «Hamas» nāca klajā ar paziņojumu, ka tomēr ievēros 24 stundu pamieru, sākot ar plkst.14.

Pēdējie notikumi liecina, ka izredzes pagarināt pamieru nav lielas,

lai gan Izraēlas televīzija svētdien ziņoja, ka starp Izraēlu un «Hamas» panākta «saprašanās par uguns pārtraukšanu».

ASV prezidents Baraks Obama svētdien telefonsarunā ar Netanjahu aicināja panākt pamieru nekavējoties un bez nosacījumiem, uzsverot, ka pēc tam nepieciešams vienoties par ilgstošu risinājumu, kam jānodrošina «teroristu grupējumu atbruņošana un Gazas demilitarizācija».

Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu