Baltkrievija: sankcijas pret Krievijas «mūziķiem» ir absurdas (121)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Baltkrievijas ārlietu ministrs Vladimirs Makejs brīdināja, ka Rietumvalstu sankcijas pret Krieviju var bumeranga veidā vērsties pret to pusi, kas tās ievieš, kā arī par pilnīgu absurdu nodēvēja to, ka Latvijā uz festivāla «Jaunais vilnis» laiku netika ielaisti vairāki pazīstami Krievijas «mūziķi».

Komentējot Latvijas aizliegumu iebraukt trim Krievijas mūziķiem, Makejs atgādināja, ka Eiropas Savienības (ES) sankcijas ir vērstas arī pret vairākām Baltkrievijas amatpersonām, žurnālistiem un citu profesiju pārstāvjiem. «Uzskatu, ka tas ir pilnīgs absurds,» norādīja Makejs.

«Jo tas taču praktiski devalvē visus eiropiešu paziņojumus par kaut kādām «demokrātiskām vērtībām«. Viņi runā par viedokļa izteikšanas brīvību, par vārda brīvību. Tad sanāk, ka žurnālisti, kas ar samazgām aplej varas institūcijas, apkauno varu, ir viedokļa izteikšanas un vārda brīvības atspoguļojums,» teica Baltkrievijas ārlietu ministrs. «Bet žurnālists, kurš pauž savu viedokli un kritizē Briseles politiku, tas jau ir «režīma algotnis», un viņš ir jāiekļauj «personu, pret kurām vērstas sankcijas, sarakstā,» viņš turpināja.

«Tieši tas pats notiek šajā gadījumā ar mākslinieciskās inteliģences pārstāvjiem. Katram no viņiem ir tiesības uz sava viedokļa brīvību, un viņi izteica savu viedokli,» sacīja Makejs. «Uzskatu, ka šajā gadījumā atspoguļojas dubulta pieeja un noteikta liekulība no mūsu partneru Eiropā puses,» viņš piebilda.

»Jo pašās šajās valstīs ir ļoti daudz - dažās pat pārliecinošs vairākums - pilsoņu, kas nepiekrīt vadības aprindu un šo valstu valdību politikai. Tātad, kāda ir iedarbības metode: šos neielaidām, bet šos vajag padzīt? Tad ar ko paliek tādas valsts vadība?» retoriski jautāja Baltkrievijas politiķis.

Kritiski viņš izteicās par jebkādām sankcijām pret Krieviju kopumā.

«Attiecībā uz pašreizējām sankcijām, kuras Amerikas Savienotās Valstis un eiropieši vēlas ieviest vai jau ir ieviesušas pret Krieviju, es domāju, ka, ņemot vērā, ka Krievija ir milzīga, spēcīga ekonomiskā vara, militārā vara, šīs sankcijas bumeranga veidā var pavērsties pret tiem, kas tās ievieš,» Makejs teica svētdien televīzijas kanālā STV pārraidītā intervijā.

«Un ja, nedod dievs, sabruktu Krievijas ekonomika, tad es domāju, ka arī Eiropas ekonomikai neizdotos atveseļoties,» klāstīja Baltkrievijas ārlietu ministrs.

«Droši vien, ka iegūs kāda trešā puse, kas sēž tālu aiz okeāna, bet tas jau ir atsevišķs jautājums,» viņš piebilda.

Jebkurā gadījumā sankcijas nav jautājuma risināšanas metode.

Un eiropiešiem vajadzētu rūpīgi izvērtēt visus variantus, pirms pieņem tādus vai citādākus lēmumus: lai tik šie lēmumi nepavērstos pret viņiem pašiem,» uzsvēra Makejs.

Baltkrievijas attieksme pret sankcijām ir zināma: mēs uzskatām, ka sankcijas nav problēmjautājumu risināšanas metode. Uzskatu, ka sankcijas, draudi, šantāža ir dažu politiķu «alu laikmeta» domāšanas atspoguļojums. Ir jāmeklē citādāka pieeja situācijai,» viņš klāstīja.

Komentāri (121)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu