Nīderlandes un Austrālijas pārstāvji nevar nokļūt aviokatastrofas vietā (2)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Nīderlandes un Austrālijas policistu un izmeklētāju grupa pirmdien jau otro dienu pēc kārtas nevarēja nokļūt notriektās Malaizijas lidmašīnas nogāšanās vietā, jo apkārtnē norisinās karadarbība starp Ukrainas valdības spēkiem un separātistiem.

«Viņi ir devušies atpakaļ Doņeckas virzienā. Bija dzirdamas eksplozijas, un viņus brīdināja vietējie,» aģentūrai AFP sacīja Nīderlandes Tieslietu ministrijas preses sekretāre Sentina van der Mēra.

Tāda paša iemesla dēļ Nīderlandes un Austrālijas tiesībsargājošo iestāžu pārstāvjiem katastrofas vietu neizdevās sasniegt arī svētdien.

Jau vēstīts, ka 17.jūlijā Ukrainas austrumos, Doņeckas apgabalā, virs separātistu kontrolētās teritorijas tika notriekta Malaizijas nacionālās aviokompānijas «Malaysia Airlines» lidmašīna «Boeing 777», kas bija ceļā no Amsterdamas uz Kualalumpuru, un gāja bojā visi 298 cilvēki, kas atradās aviolainerī.

Vairums lidmašīnas pasažieru bija Nīderlandes pilsoņi - pavisam 192, no kuriem viens bija Nīderlandes un ASV dubultpilsonis. Starp lidmašīnas pasažieriem bija arī 28 Austrālijas pilsoņi un vēl deviņi šīs valsts pastāvīgie iedzīvotāji.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu