Putins pavēl nodrošināt aizsardzības sektora neatkarību no importa (68)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Krievijas prezidents Vladimirs Putins pirmdien devis rīkojumu nodrošināt, lai aizsardzības sektors būtu neatkarīgs no importa, tādā veidā cerot apiet Eiropas Savienības (ES) gaidāmo bruņojuma un aizsardzības tehnoloģiju aizliegumu, vēsta Krievijas mediji.

Putins valdības sēdē pauda pārliecību, ka Krievijas aizsardzības sektors spēj iztikt bez piegādēm no ārvalstīm, visu nepieciešamo saražojot uz vietas.

«Jānodrošina uzticamas un savlaicīgas detaļu un sastāvdaļu piegādes, stingri sekojot līdzi kvalitātei. Mēs visu varam saražot paši, pilnīgi visu,» paziņoja Putins.

Krievijas prezidents uzdevis valdībai «rūpīgi izvērtēt, kādi ir izgatavošanas termiņi tādām vai citādām detaļām, cik mums vajadzēs naudas un cik vajadzēs laika, lai uzsāktu attiecīgu ražošanu mūsu rūpnīcās un nodrošinātu ar finansējumu visam šim darbam».

Sagaidāms, ka otrdien ES sūtņu sanāksmē Briselē tiks apspriestas «trešās fāzes» ekonomiskās sankcijas, kuru mērķis ir ierobežot Krievijas pieeju ārvalstu kapitāla tirgiem un noteikt tirdzniecības aizliegumus aizsardzības, augsto tehnoloģiju un citām precēm un dubultā pielietojuma iekārtām, kas var tikt izmantotas gan militāriem, gan aizsardzības mērķiem.

Krievija ir būtisks ieroču eksportētājs, taču tā arī importē militāro aprīkojumu un tehnoloģijas.

Vispretrunīgāk vērtētais bruņojuma iepirkums ārvalstīs šobrīd ir Krievijas un Francijas 2011.gadā noslēgtais 1,2 miljardus eiro vērtais līgums par divu modernu «Mistral» klases desantkuģu piegādi. Pirmais kuģis Francijai ir jāpiegādā 2014.gada oktobrī, bet otrais - 2015.gadā.

Francija līdz šim pretojusies spiedienam apturēt pretrunīgi vērtētā līguma izpildi, ar to izraisot ASV un citu NATO sabiedroto protestus.

Komentāri (68)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu