Bijušais Rīgas omonietis tagad «premjers» teroristu grupējumam «Doņeckas tautas republika» (110)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Bijušais Rīgas omonietis Vladimirs Antjufejevs no vicepremjera iecelts par pašpasludinātās, teroristiskās «Doņeckas tautas republikas» «premjerministru» un virspavēlnieku. Antjufejevu par «premjerministru» nominējis Ukrainas austrumos bāzējušos separātistu līderis Aleksandrs Borodajs, kurš pats nu aizbēdzis uz Krieviju. Krievija šīs izmaiņas separātistu līderu vadībā nekomentē. Latvija omonieti Antjufejevu izsludinājusi starptautiskā meklēšanā.

Doņeckas kaujinieku «premjerministrs» Borodajs aizbēdzis uz Krieviju

Krievijas pilsonis Aleksandrs Borodajs, kas iepriekš uzdevās par pašpasludinātās tā dēvētās Doņeckas tautas republikas «premjerministru», aizbēdzis uz Krieviju, vēsta Ukrainas mediji.

Par Borodaja došanos uz Krieviju paziņoja «Doņeckas tautas republikas» jaunais vicepremjers - bijušais Rīgas omonietis Vladimirs Antjufejevs, kuru Latvija izsludinājusi starptautiskā meklēšanā un kurš iepriekš vadījis drošības struktūras Maskavas atbalstītajā separātiskajā Piedņestrā.

Pēc Antjufejeva sacītā, Borodajs devies uz Krieviju, lai «uzraudzītu, kā Krievija uzņem bēgļus».

Līdz ar Borodaja aizbraukšanu Antjufejevs kļuvis par Doņeckas teroristu pašpārvaldes premjerministra vietas izpildītāju un kaujinieku galveno komandieri.

Latvijā cīnījies pret fašismu

Turklāt savu līdzdalību Latvijas neatkarības centienu apspiešanas mēģinājumos Antjufejevs raksturo kā «aktīvu cīņu pret nacionālfašisma atdzimšanu Latvijā». Bijušo Rīgas omonieti Vladimiru Antjufejevu Latvija izsludinājusi starptautiskā meklēšanā.

2000.gadā intervijā laikrakstam «Diena» Antjufejevs gan sacīja, ka 1991.gada augustā viņš

esot pildījis PSRS valdības rīkojumus

un darbojies saskaņā ar šīs valsts konstitūciju.

Latvijas Ģenerālprokuratūra bijušā PSRS IeM Baltijas dzelzceļa mezgla priekšnieka Antjufejeva 1991.gada augusta puča laikā pastrādātos noziegumus klasificējusi kā smagus. Pēc Latvijas Ģenerālprokuratūras rīcībā esošās informācijas, Antjufejeva pakļautībā esošie Rīgas OMON kaujinieki 1991.gada 18.augustā atklāja uguni ar automātiem uz Rakstnieku namam piederošo mikroautobusu, nogalinot tā vadītāju Raimondu Salmiņu, rakstīja «Diena».

Pēc augusta puča izgāšanās

Antjufejevs aizbēga uz Krieviju,

bet jau 1991.gada nogalē viņš ieradās Moldovas separātiskajā reģionā Piedņestrā, kur viņam bija būtiska loma separātiskā reģiona iekšlietu un drošības struktūru izveidē. Līdz 2012.gadam Antjufejevs ieņēma Piedņestras aizsardzības ministra amatu.

Pēc varas nomaiņas Piedņestrā 2012.gada janvārī Antjufejevs atvaļināts no dienesta, kā formālo iemeslu minot viņa vecumu. Februārī Antjufejevs pārcēlās uz Maskavu, bet jūnijā Piedņestrā viņam izvirzītas apsūdzības varas ļaunprātīgā izmantošanā. 2013.gadā Piedņestras varasiestādes viņu izsludināja meklēšanā.

Arī Moldovā Antjufejevs izsludināts meklēšanā, apsūdzot viņu par varas piesavināšanos un dienesta pilnvaru pārsniegšanu.

Komentāri (110)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu