ASV spriež par iespēju sniegt Ukrainai precīzākus izlūkošanas datus (23)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Augsta ranga ASV militārpersonas apspriež iespēju sniegt Ukrainai precīzākus izlūkošanas datus, kas tai ļautu iznīcināt Krievijas atbalstīto kaujinieku rīcībā esošās raķetes.

Taču drīzs lēmums nav gaidāms un dažas amatpersonas bažījas, ka šāds solis varētu nest pretējus rezultātus, saasinot vardarbību starp Ukrainas armiju un kaujiniekiem.

«Tā ir daļa no diskusijas,» sacīja viena no aizsardzības resora amatpersonām, kura vēlējās palikt anonīma. «Tas viss ir daļa to tā, ko mēs izskatām kā palīdzību ukraiņiem.»

Iepriekš avīze «New York Times» rakstīja, ka Pentagons un izlūkdienesti izskata iespēju sniegt Ukrainai daudz precīzākus reālā laika izlūkošanas datus, kas ļautu tās armijai iznīcināt «zeme-gaiss» raķetes, ar kurām notriekti vairāki Ukrainas lidaparāti.

Baltais nams vēl nav rīkojis augstākā līmeņa amatpersonu debates šajā jautājumā, raksta avīze.

Līdz šim ASV ir sniegušas Ukrainai tikai ierobežotu izlūkošanas informāciju un izvairījušās piegādāt ieročus. Tā vietā Vašingtona izvēlējusies diplomātiju, mudinot sabiedrotos Eiropā vērst stingrākas sankcijas pret Maskavu, cerot, ka tas piespiedīs Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu atkāpties no savas agresīvās nostājas pret Ukrainu.

Komentāri (23)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu