Vairāk nekā 35% amerikāņu ir parādi (9)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vairāk nekā 35% amerikāņu ir parādi un nesamaksāti rēķini, par kuriem ir paziņots parādu piedziņas aģentūrām, liecina otrdien publicēts Vašingtonas domnīcas «Urban Institute» pētījums.

Parādu piedziņas aģentūrām tiek ziņots par laikus nenomaksātiem kredītkaršu parādiem, slimnīcu rēķiniem, hipotekāriem maksājumiem, auto nomu, studiju kredītiem un citiem parādiem.

«Apmēram katram trešajam cilvēkam, kuram jūs paejat garām uz ielas, ir piedzenami parādi,» sacīja «Urban Institute» pārstāve Kerolaina Retklifa. Viņa atzina, ka šāds statuss ne vien pasliktina parādnieku kredītvēsturi, bet var ietekmēt viņu izredzes tikt pieņemtiem darbā.

Pētījumā konstatēts, ka 35,1% amerikāņu ar kredītvēsturi ir parādi, par kuriem paziņots parādu piedzinējiem. Viņu parādu vidējais lielums 2013.gada septembrī bija 5178 ASV dolāri (3855 eiro).

Parādu piedziņas jomā ASV ir nodarbināti 140 tūkstoši darbinieku, kas katru gadu piedzen 50 miljardus dolāru (37 miljardus eiro), liecina cits šogad publicēts pētījums.

Nenomaksāti parādi koncentrēti galvenokārt ASV dienvidu un rietumu štatos. Teksasas štatā parādu piedziņas aģentūrām ir nodoti 44,3% iedzīvotāju parādi Dalasas pilsētā, 44,4% Elpaso, 43,7% Hjūstonā, un 44,5% Sanantonio pilsētā.

Ar parādu piedzinējiem ir darīšana gandrīz pusei Nevadas štata Lasvegasas pilsētas iedzīvotāju.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu