Ajatolla Ali Hamenei apsūdz Izraēlu genocīdā Gazas joslā (12)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Irānas augstākais garīgais līderis ajatolla Ali Hamenei otrdien apsūdzējis Izraēlu genocīda pastrādāšanā Gazas joslā un aicinājis islāma pasauli apbruņot palestīniešus cīņā pret «cionistu režīmu».

Uzrunā musulmaņu svētā mēneša ramadāna noslēguma svētkos «Eid al Fitr» Hamenei paziņoja, ka Izraēla uzvedas kā «traks suns» un «mežonīgs vilks», kas izraisa humānu katastrofu un ir jāsavalda.

«Cilvēki, kas ielenkti mazā vietā ar slēgtām robežām, nedroši par ūdens un elektrības piegādēm, šie cilvēki saskaras ar bruņotu ienaidnieku,» norādīja Hamenei, piebilstot, ka šo cilvēku pretošanās spars nemazinās un tas var kalpot par mācību visiem.

Hamenei noraidīja runas par pamieru Gazas joslā, nodēvējot to par ASV un Eiropas valstu viltību, lai glābtu Izraēlu.

Viņš pauda pārliecību, ka palestīniešu kustība «Hamas» ir jāapbruņo, nevis viņiem jāatņem ieroči, jo citādi viņi nevarēs sevi aizstāvēt.

Ajatolla norādīja, ka ASV prezidents nācis klajā ar aicinājumu atbruņot teroristu grupas un demilitarizēt Gazas joslu, bet Teherāna uzskata savādāk.

«Mēs sakām pretējo. Pasaulei un sevišķi islāma pasaulei vajadzētu apbruņot (..) palestīniešu tautu,» uzsvēra Hamenei.

Izraēlas trīs nedēļas ilgajā militārajā uzbrukumā Gazas joslai nogalināti jau vairāk nekā 1100 palestīniešu, pārsvarā mierīgie iedzīvotāji, bet 6000 ievainoti. Izraēlas pusē konflikta gaitā dzīvību zaudējuši 53 cilvēki, lielākoties karavīri.

Piektdien visā Irānā notika demonstrācijas palestīniešu atbalstam.

Irāna neatzīst Izraēlas tiesības uz pastāvēšanu un atbalsta palestīniešu kaujinieku cīņu pret ebreju valsti.

Irānas parlamenta spīkers Ali Laridžani pagājušo ceturtdien televīzijā paziņoja, ka Teherāna savulaik piegādājusi «Hamas» tehnoloģijas, kas tiek izmantotas Izraēlas teritorijas apšaudīšanai ar raķetēm.

Laridžani norādīja, ka iepriekšējā lielā Gazas konflikta laikā 2012.gada novembrī Irāna lepojusies, ka sniegusi finansiālu un militāru atbalstu «Hamas».

Komentāri (12)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu