Pašnāvnieks Afganistānā nogalina prezidenta Karzaja brālēnu (1)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Afganistānas dienvidos pie Kandahāras pilsētas otrdien uzspridzinājās terorists pašnāvnieks, nogalinot prezidenta Hamida Karzaja brālēnu Hašmatu Karzaju, paziņoja amatpersonas.

«Spridzinātājs pašnāvnieks, izliekoties par viesi, atnāca uz Hašmata Karzaja māju, lai apsveiktu viņu [ramadāna noslēguma] svētkos «Eid [al-Fitr]»,» sacīja Kandahāras provinces gubernatora preses sekretārs Dava Hans Minapals.

Kad terorists bija apskāvis Hašmatu Karzaju, viņš detonēja turbānā paslēptās sprāgstvielas un viņu nogalināja.

Rietumvalstu atbalstītais Hamids Karzajs ir bijis prezidenta amatā 13 gadus, bet pēc šogad notikušajām prezidenta vēlēšanām valstī ir gaidāma varas maiņa.

Hašmats Karzajs vadīja prezidenta kandidāta Ašrafa Ghani vēlēšanu kampaņu Kandahārā. Bijušais Afganistānas finanšu ministrs un kādreizējais Pasaules Bankas ekonomists Ašrafs Ghani un bijušais ārlietu ministrs Abdullo Abdullo 14.jūnijā kandidēja prezidenta vēlēšanu otrajā kārtā.

7.jūlijā publicēti provizoriskie rezultāti liecināja, ka Ghani ir otrās kārtas uzvarētājs, tomēr Abdullo, kas reiz jau ir zaudējis prezidenta vēlēšanās pretrunīgos apstākļos, paziņoja, ka ir patiesais uzvarētājs un rezultātus ietekmējusi krāpšana.

Ghani un Abdullo 13.jūlijā vienojās par 100% otrās kārtas balsu auditu. Tā kā audits var ieilgt, prezidents Karzajs ir piekritis atlikt jaunā prezidenta inaugurāciju, kas bija paredzēta 2.augustā.

Hašmats Karzajs šīgada prezidenta vēlēšanu kampaņas laikā vispirms atbalstīja citu kandidātu - prezidenta brāli Kaijumu Karzaju. Kad Kaijums Karzajs izstājās no vēlēšanu cīņas, Hašmats Karzajs sāka atbalstīt Ghani.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu