Kemerons sola nostādīt britus pirmajā vietā (14)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lielbritānijas premjerministrs Deivids Kemerons otrdien paziņojis par jauniem pasākumiem imigrācijas samazināšanai, solot nostādīt britu tautu pirmajā vietā.

«Mēs veicam pārmaiņas, lai nostādītu britu tautu pirmajā vietā,» laikrakstā «The Telegraph» paziņojis Kemerons.

Premjera centriski labējā Konservatīvā partija pēc desmit mēnešiem gaidāmajās parlamenta vēlēšanās vēlas atgūt vēlētāju balsis, kuras tā Eiropas Parlamenta (ES) vēlēšanās maijā zaudēja Eiropai naidīgajai Apvienotās Karalistes Neatkarības partijai (UKIP).

Kemerona ievadrakstā «The Telegraph» uzskaitīti pasākumi, kas jau veikti imigrācijas ierobežošanai, kā arī paziņots par jauniem mēriem, no kuriem daži vērsti uz to, lai ierobežotu ieceļotāju skaitu no Eiropas Savienības (ES) valstīm.

Plānots, ka turpmāk eiropiešu imigranti varēs pieprasīt bezdarbnieku pabalstus tikai trīs mēnešus, nevis sešus mēnešus, kā līdz šim.

Valdība arī masveidā ierobežos Lielbritānijā pieejamo darba iespēju reklamēšanu kopējā ES portālā.

Reklāmas aģentūrām arī būs aizliegts reklamēt Lielbritānijas darba iespējas tikai un vienīgi ārvalstu mērķauditorijai. Turpmāk aģentūrām šie piedāvājumi būs jāreklamē arī angļu valodā pašā Lielbritānijā.

Valdības mērķis ir atvieglot nelegālo imigrantu un deportēto cilvēku identificēšanu. Lai to panāktu, sākot ar novembri, īpašniekiem būs jāpārbauda savu nomnieku imigrācijas statuss.

Decembrī attiecībā uz imigrantiem spēkā stāsies arī jauni ierobežojumi bankas kontu atvēršanai.

Valdība arī sākusi anulēt nelegālo imigrantu autovadītāju tiesības. Līdz šim anulēti jau 3150 šādi dokumenti, norādīts Kemerona ievadrakstā «The Telegraph».

Arī koledžu uzraudzība tiks pastiprināta, nosakot, ka mācību iestāde zaudēs savu darbības licenci, ja 10% no uzņemtajiem studentiem būs imigranti, kuriem liegta uzturēšanās atļauja Lielbritānijā.

Pētījumu centra «ComRes» otrdien publiskotā aptauja liecina, ka popularitātes ziņā leiboristi par sešiem procentpunktiem apsteidz konservatīvos, proti, partijas atbalsta attiecīgi 33% un 27% vēlētāju.

UKIP tikmēr atbalsta 17% britu.

Kemerons ir solījis sarīkot referendumu par Lielbritānijas palikšanu ES, ja konservatīvie uzvarēs nākamgad plānotajās parlamenta vēlēšanās.

Komentāri (14)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu