Izraēlas dēļ darbību pārtraukusi Gazas vienīgā elektrostacija (9)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Izraēlas apšaudes rezultātā apturēta darbība vienīgajā elektrostacijā, kas ar elektrību apgādā Gazas joslu, otrdien paziņoja palestīniešu teritorijas elektroenerģētikas pārvaldes direktora vietnieks Fati aš Šeihs Halils.

«Gazas vienīgā elektrostacija pārtraukusi savu darbību pēc Izraēlas veiktās apšaudes, kas sabojāja tvaika ģeneratoru un pēc tam trāpīja degvielas tvertnēm, tās aizdedzinot,» informēja Halils.

Otrdienas rītā pie elektrostacijas bija redzams ugunsgrēks un ugunsdzēsēji nespēja piekļūt notikuma vietai.

Elektrostacijas bojājumi ir nodarījuši jaunu triecienu jau tā smagi bojātajai Gazas joslas civilajai infrastruktūrai, kuru grauj Izraēlas militārie centieni apturēt regulāro Izraēlas apšaudi un iznīcināt uzbrukumiem paredzētos pazemes tuneļus.

Papildus elektrostacijas ražotajai elektrībai Gaza iepērk elektroenerģiju no Izraēlas, bet daudzas piegādes līnijas tikušas bojātas cīņu laikā.

«Piecas no desmit elektriskajām līnijām no Izraēlas uz Gazas joslu arī tika bojātas Izraēlas apšaudes rezultātā, un remontētāji nevar tām piekļūt,» skaidroja Halils.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu