Apšaudē Horļivkā gājuši bojā 17 cilvēki (3)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Bruņoto krievu algotņu un viņu vietējo līdzskrējēju bandu kontrolētajā Horļivkā Ukrainas austrumos pēdējo 24 stundu laikā apšaudēs gājuši bojā 17 cilvēki, tostarp trīs bērni, otrdien paziņojušas vietējās Ukrainas amatpersonas.

Vēl 43 cilvēki apšaudē ievainoti.

Svētdien Horļivkā apšaudē ar reaktīvajām sistēmām «Grad» dzīvību zaudēja 13 civiliedzīvotāji, tostarp divi bērni, un pilsētā tika izsludinātas trīs dienu ilgas sēras.

Pēdējās diennakts laikā Horļivkā, kas atrodas 45 kilometrus no Doņeckas, artilērijas apšaudē cietušas vairākas mājas, sagrauts kādas skolas augšējais stāvs un nodarīti postījumi vietējai slimnīcai.

ANO aplēses liecina, ka konflikta laikā valdības bruņoto spēku kaujās ar Krievijas atbalstītajām bruņotajām bandām apdzīvotās vietās dzīvību zaudējuši jau 1100 cilvēki.

ANO secinājusi, ka gan kaujinieki, gan Ukrainas bruņotie spēki un brīvprātīgo vienības aizvien vairāk kaujās, kas nereti norit apdzīvotās vietās, izmanto smagos ieročus, tostarp artilēriju, tankus un raķetes.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu