Briti sola ierobežot dāsnos pabalstus imigrantiem jau pavisam drīz (11)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Lielbritānijas premjerministrs Deivids Kamerons otrdien atklāja plānus samazināt laiku, kurā migranti no citām Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīm, kuriem nav reālu iespēju atrast darbu, var pieteikties pabalstiem Lielbritānijā.

Kamerons paziņoja tādus plānus kā daļu no imigrācijas politikas «britiem priekšroka», kuras mērķis ir pirms nākamgad maijā gaidāmajām parlamenta vēlēšanām piesaistīt vēlētājus, kas pašlaik atbalsta eiroskeptiskās partijas.

Reforma paredz, ka imigranti no ES, kuriem ir tiesības likumīgi atrasties Lielbritānijā, bet nav skaidru iespēju atrast darbu,

zaudēs bezdarbnieka pabalstus pēc trim mēnešiem

pašreizējo sešu mēnešu vietā.

Kamerons arī paziņoja stingrākus pasākumus, lai apkarotu nelegālu imigrantu ieplūšanu no valstīm ārpus ES.

«Mēs vēlamies imigrācijas sistēmu, kas britiem dod priekšroku,» Lielbritānijas premjerministrs sacīja Slovas pilsētā uz rietumiem no Londonas, kur ir liels musulmaņu īpatsvars un kur otrdien notika plašs reids ber nelegālajiem imigrantiem.

Viņš teica, ka

jaunās izmaiņas, kas spēkā stāsies janvārī,

parāda, ka imigranti «nevar gaidīt, ka ieradīsies Lielbritānijā un saņems kaut ko par neko».

Kamerona labēji centriskā Konservatīvā partija vēlas atgūt balsis, kuras maijā Eiropas Parlamenta vēlēšanās saņēma eiroskeptiskā un pret imigrāciju vērstā Lielbritānijas Neatkarības partija (UKIP).

ES noteikumi liedz Kameronam ieviest ierobežojumus migrācijai no pārējām 27 bloka valstīm. 2013.gadā no ES valstīm Lielbritānijā ieradās 201 tūkstotis imigrantu pretstatā 158 tūkstošiem gadu iepriekš.

Konservatīvā partija pirms 2010.gada parlamenta vēlēšanām solīja līdz 2015.gadam samazināt migrantu skaitu zem 100 tūkstošiem gadā.

Tomēr savā rakstā izdevumā «Daily Telegraph» Kamerons izklāstīja plānu samazināt laiku, kādā ES migranti var saņemt bezdarbnieka pabalstus.

Apvienotās Karalistes valdība nav publiskojusi datus, cik cilvēkus izmaiņas varētu skart, bet Darba un pensiju departaments informēja, ka pērn februārī

121 280 ES pilsoņi Lielbritānijā saņēma pabalstus

darbspējas vecumā esošiem cilvēkiem. 2008.gadā tādu bija 56 190.

Piecu gadu laikā reforma ļaušot Lielbritānijas valdībai ietaupīt 500 miljonus sterliņu mārciņu (631 miljonu eiro).

Opozīcijā esošā kreisi centriskā Leiboristu partija norādīja, ka Kameronam ir jārīkojas noteiktāk, bet UKIP paziņoja, ka valdības lēmums ir «cinisks un bezsaturīgs».

Lielbritānijas laikraksti norādīja, ka

Kamerona plānus migrācijas politikā izvērtēs ES.

Tāpat Lielbritānijas premjerministrs paziņoja, ka «plaši ierobežota» tiks britu vakanču automātiskā reklamēšana vienotajā ES portālā. Darbā iekārtošanas aģentūrām būs aizliegts vakances Lielbritānijā reklamēt tikai ārvalstniekiem un tās obligāti būs jāreklamē angļu valodā Lielbritānijā.

Valdības mērķis arī ir atvieglot nelegālo imigrantu atklāšanu un deportēšanu, norādīja Kamerons.

«Mēs sarežģīsim māju iegūšanu, mašīnas iegūšanu, darba iegūšanu, bankas konta iegūšanu, un, kad mēs jūs atradīsim - un mēs jūs atradīsim - mēs gādāsim, lai jūs nosūtītu uz valsti, no kuras ieradāties,» Kamerons teica pret nelegālo imigrāciju vērstā reida vietā netālu no elitārās Ītonas zēnu skolas, kuru kādreiz apmeklēja arī tagadējais britu premjers.

No šā gada novembra nekustamo īpašumu saimniekiem

būs jāpārbauda īrnieku imigrācijas statuss,

bet jauni noteikumi, kas spēkā stāsies decembrī, liegs nelegālajiem imigrantiem atvērt bankas kontu, klāstīja Kamerons.

Valdība arī ir sākusi anulēt nelegālajiem imigrantiem izsniegtas autovadītāja apliecības, viņš informēja, norādot, ka līdz šim ir anulētas 3150.

Arī izglītības iestādēm būs stingrāki jāvērtē studenti, jo gadījumā, ja valsts atteiks vīzas izsniegšanu 10% augstākās izglītības iestādes uzņemtajiem studentiem, tā zaudēs licenci, teica Kamerons.

Lielbritānijas iekšlietu ministre Terēza Meja norādīja, ka stingrākie noteikumi

«padarīs Lielbritāniju par mazāk pievilcīgu vietu

tiem, kas šeit ierodas nepareizo iemeslu dēļ».

Jaunākās sabiedriskās domas aptaujas liecina, ka leiboristus atbalsta 33% vēlētāju, bet Konservatīvās partijas atbalstītāju īpatsvars sasniedz 27%. UKIP atbalsta 17% vēlētāju.

Kamerons ir solījis referendumu par Lielbritānijas dalību ES, ja atkārtoti uzvarēs vēlēšanās.

Komentāri (11)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu