Izraēlas ofensīvā Gazas joslā bojāgājušo palestīniešu skaits pārsniedz 1200 (27)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Izraēlas ofensīvā Gazas joslā, kas tiek īstenota no 8.jūlija, bojāgājušo palestīniešu skaits ir pārsniedzis 1200, pieaugot līdz vismaz 1242 cilvēkiem, paziņoja vietējie mediķi.

Izraēlas pusē šajā ofensīvā ir 56 upuri, tai skaitā 53 armijas karavīri, divi civiliedzīvotāji, kā arī lauksaimniecības strādnieks no Taizemes, kas gāja bojā Izraēlas dienvidos.

Trešdienas rītā artilērijas apšaudēs un uzlidojumos Gazas joslā tika nogalināti 12 palestīnieši, tai skaitā vismaz trīs bērni - divas meitenes 11 gadu un 16 gadu vecumā, kā arī vēl neidentificēts bērns no deviņu cilvēku ģimenes, kas gāja bojā uzlidojumā Hanjunisas pilsētā.

Izraēla no 8.jūlija īsteno gaisa triecienu kampaņu Gazas joslā, lai izbeigtu Izraēlas apšaudes ar raķetēm no šīs palestīniešu teritorijas. No 17.jūlija tā īsteno arī sauszemes spēku operāciju Gazas joslā ar mērķi sagraut kaujinieku izveidotos tuneļus uz robežas ar Izraēlu.

Komentāri (27)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu