Ukraina lūdz Baltkrieviju organizēt sarunas par piekļuvi aviokatastrofas vietai (16)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Ukrainas prezidents Petro Porošenko otrdien lūdzis Baltkrieviju organizēt sarunas starp Kijevas un Maskavas pārstāvjiem par pieejas nodrošināšanu vietai, kur nogāzusies notriektā Malaizijas lidmašīna.

«Petro Porošenko sazinājās ar Baltkrievijas prezidentu Aleksandru Lukašenko, lai piedāvātu sadarbību sarunu organizēšanai Minskā,» teikts Ukrainas prezidenta kancelejas izplatītajā paziņojumā.

Sarunas varētu notikt ceturtdien, un tajās varētu piedalīties bijušais Ukrainas prezidents Leonīds Kučma, Krievijas vēstnieks Kijevā Mihails Zubarovs, kā arī Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas (EDSO) pārstāvis.

Sarunas Minskā būs veltītas starptautisko ekspertu piekļuves nodrošināšanai Ukrainas austrumos notriektās lidmašīnas bojāejas vietai, teikts paziņojumā.

Smagās kaujas šajā rajonā lika starptautiskajiem ekspertiem otrdien jau trešo reizi atteikties no mēģinājumiem sasniegt lidmašīnas bojāejas vietu.

Sarunās paredzēts apspriest arī Krievijas atbalstīto krievu algotņu un to vietējo līdzskrējēju bruņoto bandu gūstā esošo ķīlnieku atbrīvošanu.

Komentāri (16)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu