Porošenko: prokrievisko kaujinieku gūstā ir 151 ķīlnieks (3)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ukrainas austrumos prokrievisko separātistu kaujinieku gūstā ir 151 ķīlnieks, otrdienas vakarā paziņoja Ukrainas prezidents Petro Porošenko.

Prezidents arī paziņoja, ka Ukrainas spēka struktūras ir atbrīvojušas 17 ķīlniekus, tostarp Ukrainas karavīrus un vienu civilu ārzemnieku, kurus kaujinieki turēja gūstā Doņeckas apgabala Gorlovkas pilsētā. Atbrīvotie ķīlnieki jau otrdien ieradās Kijevā.

Prezidents, tiekoties ar Gorlovkā atbrīvoto karavīru mātēm un sievām, paziņoja, ka pirms šīs atbrīvošanas kaujinieku gūstā bija 168 ķīlnieki.

Prezidents sacīja, ka ķīlnieku atbrīvošanas jautājums viņam ir prioritārs un ir ātri jādarbojas šajā virzienā, jo starp ķīlniekiem ir ievainotie, kuriem nepieciešama medicīniskā palīdzība.

Porošenko sacīja, ka viņš personīgi kontrolējis ķīlnieku atbrīvošanas operāciju Gorlovkā un tā bijusi slepena, jo jebkāda lieka informācija varētu tai kaitēt. Karavīru sievām un mātēm tika paziņots par viņu likteni tikai pēc galīgās atbrīvošanas.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu