Austrijā aicinājums izraidīt imigrantus, kas neintegrējas (36)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Labējās Austrijas Brīvības partijas (FPÖ) līderis Heincs Kristiāns Štrahe atkārtoti aicinājis skolās izveidot atsevišķas klases ārzemnieku bērniem, kas neprot vācu valodu, un paziņojis, ka imigranti, kuri nevēlas integrēties, būtu jāizraida.

Štrahe arī paziņoja, ka vēlas ierobežot ārzemnieku bērnu skaitu skolās.

Viņš pauda pārliecību, ka nepieciešams izveidot sagatavošanas klases, kur ārzemnieku bērni varētu apgūt vācu valodu, jo pretējā gadījumā viņi nespēj sekot līdzi mācību stundām.

Štrahe arī norādīja, ka FPÖ jau gadiem ilgi ierosina šādus pasākumus, tostarp jau 1990.gados nāca klajā ar priekšlikumu ierobežot ārzemju skolēnu skaitu klasēs līdz 30%.

Vienlaikus Štrahe uzsvēra, ka izmaiņas izglītības sektorā ir jautājums, kas apsverams nopietni un objektīvi.

Viņš arī kritizēja ārlietu un integrācijas ministru un konservatīvās Tautas partijas (VP) politiķi Sebastiānu Kurcu, apgalvojot, ka viņam trūkstot apņēmības kaut ko mainīt.

Pēc Štrahes domām, Kurca priekšlikumi imigrācijas ierobežošanai no Eiropas Savienības valstīm esot maldināšana.

Štrahe norādīja, ka ieceļotājiem no kulturāli līdzīgām valstīm nav problēmu pārvarēt valodas barjeru, bet imigrantiem no Turcijas tā joprojām ir problēma.

Komentāri (36)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu