Lielbritānijā par uzbrukumu notiesāts rūdīts slepkava no Latvijas (21)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lielbritānijā par uzbrukumu mājokļa izīrētājai notiesāts Latvijas pilsonis, kas iepriekš izcietis sodu par divām slepkavībām Latvijā, vēsta «Kent Online».

52 gadus vecais Pēteris Vankovs pagājušā gada novembrī mājokļa izīrētājai Tatjanai Ivanovai vairākas reizes iesitis pa seju, pēc tam pagrābis nazi un iedūris sievietei kājā.

Vankovs saniknojās par to, ka Ivanova pieprasījusi, lai viņš izvācas no mājokļa Mērstonā, kur viņš dzīvoja pie savas draudzenes Žanetas Tolkunovas.

Vankovs arī draudēja sievietei, ka nogalinās viņu un viņas bērnus un nodedzinās māju.

Prokuratūra tiesas procesa laikā kritizēja likumsargu slikto sadarbību ar Latvijas tiesībsargājošajām institūcijām, jo sprieduma pasludināšanu lietā nācās vairākkārt atlikt, kamēr tika saņemta informācija par Vankova iepriekšējām sodāmībām Latvijā.

Apgrūtinātās britu un Latvijas likumsargu sadarbības dēļ Maidstonas tiesas zvērinātajiem lēmuma pieņemšanas brīdī nebija informācijas, ka Vankovs iepriekš pastrādājis divas slepkavības.

Lietas prokurors Pīters Velšs norādīja, ka britu likumsargi ilgu nav saņēmuši informāciju no Latvijas par Vankova sodāmībām. Kad informācija beidzot atsūtīta, tā bijusi latviešu valodā un britu likumsargiem nācies meklēt tulku dokumentu tulkošanai.

Vankovs deviņdesmito gadu beigās Latvijā notiesāts par divu vīriešu slepkavībām. Vienā gadījumā viņš dzērumā nogalinājis savu draugu, konfliktā iedurot viņam vienu reizi kaklā, divas reizes krūtīs un sitot ar cirvi viņam pa galvu.

Otrā gadījumā Vankovs sadūris divus vīriešus, no kuriem viens nomira. Par pirmo slepkavību Vankovam piespriests 12 gadu cietumsods, bet par otro 15 gadu cietumsods, bet tie abi vēlāk samazināti uz deviņarpus gadu cietumsodu.

Maidstonas tiesa Vankovu atzina par bīstamu sabiedrībai, piespriežot viņam deviņu gadu cietumsodu, no kā viņam jāizcieš vismaz divas trešdaļas, kā arī noteica piecu gadu pārbaudes laiku.

Komentāri (21)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu