Baltkrievijā vāc parakstus tendenciozu Krievijas TV aizliegšanai (53)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Baltkrievijas Kristīgo demokrātu partija sākusi parakstu vākšanu aicinājumam apturēt Krievijas telekanālu «Rossija 1», «Rossija 2» un «Russia Today» propagandas pārraižu retranslēšanu visā valsts teritorijā, uzskatot par nepieņemamu tajās izplatīto propagandu un neobjektīvo Ukrainas situācijas atspoguļojumu.

Konkrēti aicināts pārtraukt vairāku teleprogrammu un ziņu pārraižu Ukrainas notikumu sadaļas retranslēšanu.

Kā vēsta Lietuvas portāls «15min.lt», parakstu vācēji gatavojas vērsties Baltkrievijas Ģenerālprokuratūrā ar lūgumu nosūtīt starptautiskajām organizācijām un Krievijas tiesībsargāšanas iestādēm oficiālus ziņojumus, kuros būtu norādīts, ka šīs pārraides pārkāpj Krievijas Federācijas kriminālkodeksa pantu, kas aizliedz atklātu agresīva kara kurināšanu.

Šādā ceļā baltkrievu aktīvisti centīsies panākt, lai pie kriminālatbildības tiktu saukti Krievijas žurnālisti Dmitrijs Kiseļovs, Vladimirs Solovjovs, Arkādijs Mamontovs, Boriss Korčeņikovs un citi.

Vienlaikus pieprasīts, lai Baltkrievijas teritorijā pēc iespējas ātrāk tiktu sākta Ukrainas nacionālās televīzijas, baltkrievu opozīcijas kanāla «Belsat» un Krievijas opozīcijas kanāla «Doždj» translācija.

Šāds pieprasījums nosūtīts Baltkrievijas Ģenerālprokuratūrai, Informācijas ministrijai un prezidenta administrācijai.

Komentāri (53)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu