Vairums Krievijā domā, ka Malaizijas lidmašīnu notrieca Ukrainas armija (289)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lielākā daļa krievu uzskata, ka «Malaysia Airlines» lidmašīnu Ukrainas austrumos notriekuši Ukrainas bruņotie spēki, nevis Krievijas atbalstītie kaujinieki.

Par to liecina Levadas centra no 18.jūlija līdz 24.jūlijam veiktā aptauja.

Uz jautājumu, kāpēc Ukrainas austrumos nokrita pasažieru lidmašīna, tika dotas vairākas atbildes iespējas. 46% respondentu atzīmēja, ka lidmašīnu «notrieca Ukrainas armijas zenītraķešu komplekss» un 36% uzskatīja, ka «to notrieca Ukrainas armijas lidmašīna».

Tikai 3% no aptaujātajiem uzskata, ka to notriekuši Donbasa promaskaviskie teroristi.

2% pieļauj, ka lidmašīna nokrita «pašā lidmašīnā notikuša terorakta dēļ».

1% pieļauj, ka lidmašīnu notriekuši Krievijas karavīri, tikpat uzskata, ka vainojama tehniska kļūda, un vēl 1% domā, ka lidmašīna nokrita pilota kļūdas dēļ.

Seši procenti respondentu pieļauj vēl citus lidmašīnas avārijas cēloņus. 16% aptaujāto bija grūti atbildēt.

Viens procents vispār neko nebija dzirdējuši par šo traģēdiju.

Aptauja sešās lielākajās pilsētās

Tika aptaujāts 1501 cilvēks sešās lielākajās Krievijas pilsētās. Šādu pētījumu datu maksimāli iespējamā kļūda ir 4%.

Kā jau ziņots, 17.jūlijā Austrumukrainā virs Krievijas atbalstīto krievu algotņu un vietējo bruņoto bandu kontrolētās teritorijas tika notriekta lidsabiedrības «Malaysia Airlines» pasažieru lidmašīna ar 298 cilvēkiem. Lidmašīna atradās ceļā no Amsterdamas uz Kualalumpuru.

Lidmašīna notriekta ar zenītraķešu iekārtas «Buk» raķeti, kas ievesta no Krievijas un kuru izšāva krievu algotņu bandas sadarbībā ar Krievijas armiju, vērtē Ukrainas varasiestādes.

Krievija šīs apsūdzības noliedz, bet Maskavas atbalstītie krievu algotņi, kaut arī sākotnēji tviterī lielījās ar paveikto «varoņdarbu», lidmašīnas notriekšanā vaino Ukrainu, kā arī nākuši klajā ar virkni fantastisku teoriju par katastrofu, tostarp apgalvojumiem, ka lidmašīnā vesti jau miruši cilvēki.

Rietumvalstis un arī ASV norāda, ka visi pierādījumi liecina, ka Malaizijas pasažieru lidmašīna notriekta ar krievu algotņu raidītu raķeti.

ASV izlūkdienests pieļauj, ka raķete palaista, kaujiniekiem nemākulīgi apejoties ar sarežģīto sistēmu. Ja raķete mērķēta apzināti, tad tajā, visdrīzāk, bijis iesaistīts zenītraķešu sistēmas «Buk» apkalpes personāls no Krievijas bruņotajiem spēkiem.

Komentāri (289)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu