Taizemes nacionālā lidsabiedrība aizliedz pārvest haizivs spuras (1)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Taizemes nacionālā lidsabiedrība «Thai Airways» ir aizliegusi haizivs spuru pārvadāšanu savās kravas lidmašīnās saistībā ar pieaugošo kampaņu pasaulē pret šo Āzijā iecienīto delikatesi.

Lidsabiedrība pievienojas citu aviokompāniju iniciatīvai pret haizivs spurām, ko augstu vērtē daudzi cilvēki reģionā, jo īpaši Ķīnā, kur tās ierasti tiek pasniegtas zupā kāzu banketos un korporatīvajos pasākumos.

«Atbalstot pasaules sabiedrības dziļās bažas par apdraudēto sugu un vides aizsardzību, «Thai Airways International» īsteno savu oficiālo politiku noteikt haizivs spuru produkcijas pārvadājumu aizliegumu,» teikts kompānijas izplatītajā paziņojumā.

Vides aizstāvji norāda, ka pieaugošais pieprasījums pēc spurām apdraud pasaules haizivju populāciju, tādēļ tiek pausti aicinājumi ierobežot to tirdzniecību.

«Thai Airways» oficiāli ir pārtraukusi haizivs spuru pārvadājumus no 15.jūlija, tomēr izvairījusies no tāda veida kravām aviokompānija ir jau vairāk nekā gadu, teikts tās paziņojumā.

Tāds solis atbilst vairāku citu Āzijas lidsabiedrību iepriekš pieņemtajam lēmumam. Piemēram, Filipīnu «Philippine Airlines» aprīlī paziņoja, ka pārtrauc haizivs spuru kravu pārvadājumus.

Jaunzēlandes «Air New Zealand» un abas lielākās Dienvidkorejas lidsabiedrības «Korean Air» un «Asiana» neatkarīgi viena no otras pērn paziņoja, ka izslēgs haizivs spuras no saviem kravu pārvadājumiem. Gadu iepriekš tādu paziņojumu izplatīja Honkongas «Cathay Pacific».

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu