NATO: Krievija palielina karavīru un bruņojuma apjomus pie Ukrainas (113)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Krievija palielina savus karavīru un bruņojuma apjomus pie Ukrainas robežas, trešdien paziņoja NATO spēku virspavēlnieks Eiropā ģenerālis Filips Brīdlovs. Pēc viņa teiktā, pie Ukrainas robežas tiek izvietoti «visa veida ieroči, apgāde, pārnēsājamie ieroču, lauka ieroči, bruņutransportieri, visi šie ieroči».

«Karavīru skaits pie Ukrainas robežas palielinās. Tas ir krietni virs 12 000,» vizītes laika Kosovā paziņoja Brīdlovs. «Pieaug bataljonu operatīvo grupu, speciālistu, īpašo uzdevumu spēku vienību, pretgaisa aizsardzības vienību, artilērijas vienību skaits.»

«Mēs novērojam, kā materiāli no Krievijas centrālā kara apgabala tiek pārvietoti uz Rostovas rajonu, kur tie tiek savākti un pārvietoti robežas virzienā un tad mēs redzam, kā tie pāri robežai tiek izmantoti Ukrainā,» sacīja Brīdlovs.

NATO jūlija vidū pauda bažas par Krievijas karavīru skaita palielināšanu pie Ukrainas robežas līdz 12 000, lai gan jūnijā to skaits tika samazināts zem 1000.

Ukrainā turpinās kaujas; valdības spēku pusē kritušo nav

Naktī uz trešdienu Ukrainas austrumos prokrieviskie kaujinieki turpinājuši intensīvu valdības bruņoto spēku apšaudi, taču armijai kritušo nav, ziņo organizācijas «Informatīvā pretestība» koordinators Dmitro Timčuks.

«Pēc mīnmetēju apšaudes teroristu grupējums [pie Bubrivkas Amvrosijivkas rajonā] veica uzbrukumu ar septiņiem tankiem, kuri naktī ievesti no Krievijas,» teikts paziņojumā Timčuka «Facebook» lapā.

Savukārt Ukrainas pretterorisma operācijas preses centrs vēsta, ka kaujās pie Dubrivkas iznīcināti pieci spēkrati, kas plkst.04.42 šķērsojuši valsts robežu.

Novērojami teroristu mēģinājumi atgūt zaudētās teritorijas pie Doņeckas un Horļivkas, kā arī kaujinieku pārgrupēšanās Luhanskas, Pervomaiskas, Alčevskas un Stahanovas rajonos, lai izvairītos no nokļūšanas aplenkumā un sakopotu savus spēkus. Pastiprinājušies arī mēģinājumi atgūt kontroli pār pierobežas zonu.

Visu nakti Ukrainas armijas vienības pie Luhanskas un Doņeckas tika apšaudītas ar granātmetējiem AGS-17 un reaktīvajiem mīnmetējiem «Grad».

No Krievijas Federācijas puses tika apšaudīts Dolžanskas robežšķērsošanas punkts.

Šobrīd Ukrainas vienības gatavojas Pervomaiskas atgūšanai.

Komentāri (113)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu